RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Femeia din Paşcani leşinată în cadă a intrat în moarte clinică. Organele sale vor salva cinci vieţi

Cinci oameni au primit o nouă şansă la viaţă duminică, datorită unei femei de 24 de ani. Tânăra, aflată în moarte cerebrală, a fost supusă unei operaţii de prelevare de organe.

 Medicii au prelevat de la tânăra aflată în moarte clinică rinchii, ficatul şi corneea. Două dintre organe, ficatul şi un rinchi, vor ajunge la Bucureşti, iar alţi trei pacienţi vor beneficia de transplant la Iaşi. Pentru această operaţie de la Iaşi a ajuns o echipă de la Spitalul Fundeni, condusă de medicul Radu Zamfir.  Tânăra era în comă profundă încă de vineri, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Femeia şi fiica sa de 4 ani au fost găsite inconştiente în baie, de către tată, care se întorcea seara de la serviciu. Scurgerea de gaz s-a produs din cauza unei defecţiuni apărute la centrala termică din locuinţă. Este cea de-a doua prelevare de organe care a avut loc la Iaşi în acest an. În luna martie, familia unei femeie de 41 de ani aflată în moarte cerebrală a acceptat să îi fie prelevată rinichii şi ficatul.

 Listele de aşteptare pentru sunt lungi. Numai în judeţul Iaşi, sunt 200 de pacienţi care aşteaptă un transplant de rinichi.

  

  (Sursa: digi24.ro)

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Somajul, în creştere la Paşcani şi în tot judeţul

Ema Roman

Avarie pe strada Ceferiştilor din Paşcani! Accesul ApaVital blocat de maşinile parcate în zona de intervenţie

Ema Roman

Sunt şanse mari ca temperaturile din vară să atingă un nou record

Redacția
Încarcă...