NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Fără telefoane mobile în închisori. Administraţia Penitenciarelor cumpără aparate de bruiaj

Telefoanele deţinuţilor vor amuţi în curând. Se cumpără aparate de bruiaj care să nu mai permită utilizarea celularelor. Administraţia Penitenciarelor le confiscă la fiecare control dar condamnaţii fac rost de alte aparate. Mulţi deţinuţi coordonează infracţiuni chiar şi din spatele gratiilor, cu ajutorul telefoanelor.

  

 

Legea e cât se poate de clară. Niciun deţinut nu are dreptul să deţină un telefon mobil în celulă. Dar, în ultimii ani, condamnaţii din România, în jur de 30 de mii, au găsit soluţii. În 5 ani, autorităţile au confiscat aproape 60 de mii de mobile.

Unii deţinuţi au pus la cale înşelăciuni prin telefon. E deja celebră metoda “accidentul”, care a făcut mii de victime.

De doi ani avem o lege care permite folosirea unui astfel de dispozitiv de bruiaj. Dar Administraţia Penitenciarelor se ocupă abia acum de licitaţie. Deocamdată va cumpăra aparate pentru patru din cele 33 de penitenciare din ţară. Proiectul s-ar ridica la peste 4 milioane de euro.

Pentru a putea stopa fenomenul, autorităţile se gândesc să cumpere astfel de aparate. Jammerele – aşa cum sunt cunoscute, odată pornite, blochează radiocomunicaţiile. De exemplu, în cazul unui telefon mobil dispare imediat semnalul.

Citiți articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Traian Băsescu: Guvernul de tehnocraţi e pentru ţări bananiere. Ar fi un eşec garantat

Redacția

Două posturi vacante scoase la concurs în cadrul Primăriei Pașcani

Redacția

Viaţa clujenilor din Evul Mediu: îşi alegeau primarul, judecătorul şi preotul. Locuitorii aveau „imunitate diplomatică“ în regat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site