NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Tranzactiile cu cardul s-au dublat in 2015 fata de 2008. Cum intretine statul cozile umilintei ignorand platile moderne

In 2015 s-a dublat numarul tranzactiilor facute la comercianti cu carduri fata de 2008, anul de boom economic. Romanii au cheltuit peste 24 de miliarde de euro in acest fel.

  

 

Desi gasim tot mai des puncte de plata moderne in magazine, din pacate statul nu se modernizeaza. Nici anul acesta ANAF si Trezoreria nu le dau romanilor posibilitatea sa-si plateasca darile civilizat, pe internet, fara sa mai stea la cozile umilintei.

Anul de referinta e 2008 pentru ca atunci cheltuiam foarte mult. Erau peste 6 milioane de carduri. Anul trecut erau 7,4 milioane de carduri in portofoliul operatorului care a facut aceasta statistica, unul dintre cei doi de pe piata romaneasca. Iata insa graficul de crestere a tranzactiilor la comercianti. Daca un sfert, adica una din 4 plati facute cu un card era la magazine in 2008, prin 2010 una din trei plati se facea fie la superamarket, fie pe net, la hotel sau restaurant.

S-a marit numarul magazinelor care accepta carduri, a scazut mult si frauda cu aceste instrumente de plata si in 2015 raportul a ajuns la 50 – 50. Asta inseamna ca romanii o data scot bani la bancomat, o data platesc cu cardul, si tot asa. Cumparaturile online au fost insa motorul acestor plati. Pe ce dam banii? Pe bunuri electro-IT, haine, mobila, decoratiuni si articole pentru copii.

Citiți articolul integral pe StirileProTV.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Coreea de Nord anunță că a efectuat primul test „reușit” de bombă cu hidrogen

Redacția

Pierdut certificat constatator al Grigoraş D. Iosiv PFA

Redacția

Reuşita fără precedent a fizicienilor britanici. Ce s-ar întâmpla în cazul în care Universul ar fi format din cinci dimensiuni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site