RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Expoziție dedicată sărbătorilor pascale la Clubul Copiilor

Clubul Copiilor va fi gazda unei expoziții de obiecte populare tradiționale din zona noastră geografică dedicată sărbătorilor pascale.

 

În perioada 17 martie – 17 aprilie, în holul insituției vor putea fi admirate diferite obiecte de o importantă bogăție sufletească pentru lumea satului tradițional românesc de la sfârșitul secolului al XIX lea.

  

Cu această ocazie vor fi expuse peste 100 de obiecte, printre care portul tradițional de nuntă, un coș cu produse cu  care femeile mergeau la cimitir pentru a-și cinsti morții, diferite năframe, icoane, cărți religioase scrise atât cu caractere chirilice cât și cu cele latine din secolele XVIII și XIX. Zonele din care aceste obiecte provin sunt: Lespezi, Heci, Topile, Costești, Valea Seacă, Gâștești sau Lunca.

”Expoziția noastră dedicată sărbătorilor pascale și a postului, este în perioada 17 martie – 17 aprilie, prin care încercăm să reconstituim o mică parte din lumea satului tradițional în perioada pascală. În cadrul acestei expoziții pot fi admirate de către publicul larg cărți religioase, bogăția sufletească a țăranului român la sfârșit de veac al XIX lea când se cunoaște o adevărată evoluție a elementelor populare”, ne-a declarat muzeograful Daniel Sava .

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Festivalul Folcloristica – ediţia a II-a

Teona Gherasim

Atelier de pictat vase de ceramică organizat de Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”

Oana Cordoneanu

Proiect original, intitulat sugestiv „Unitate prin cultură” – ediția COVID-19, la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din orașul Târgu Frumos

Redacția
Încarcă...