NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Evadarea spectaculoasă a unui român dintr-o închisoare din Austria

Un român de 19 ani a reușit să evadeze sâmbătă dintr-o închisoare austriacă în urma unei operațiuni care pare inspirată din filme.

Românul, dar și colegii lui de celulă – doi ceceni de 21 și 26 de ani -, au evadat printr-o gaură de 30 pe 30 cm făcută în peretele gros de 70 cm din celula lor din închisoarea Graz-Karlau. Au coborât apoi zidul înalt de 12 metri folosind cearșafuri legate. Însă cei trei deținuți, condamnați la pedepse cuprinse între 1 și 3 ani pentru infracțiuni contra patrimoniului, cel mai probabil furt, s-au bucurat de libertate doar câteva minute, fiind reținuți de gardieni după ce au trecut de zidul exterior al închisorii, potrivit presei austriece.

Evadarea lor a alarmat tot sistemul penitenciar din țară, fiind derulate controale ample în absolut toate închisorile, pentru a fi verificate măsurile de securitate.

Directorul de la Graz-Karlau, Gerhard Derler, spune că incidentul din închisoarea lui este acum investigat pentru a se determina cum a fost posibil ca cei trei tineri să pună la punct întreaga operațiune, având în vedere că peniteniarul a fost modernizat recent și dotat cu sisteme performante de securitate.

  

Ultima evadare din acest penitenciar ar fi avut loc la începutul anilor ’90.

digi24

Advertisements

Related posts

VIDEO: Logan făcut praf de o camionetă. Șoferul și pasagera mașinii au murit pe loc

Redacția

Nelu Tătaru explică sporurile din sistemul sanitar! De ce unii angajaţi au primit iar alţii nu

Redacția

ZILE LIBERE 2015. Care sunt sărbătorile legale după Paşte

Redacția
Încarcă...