RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Evadarea spectaculoasă a unui român dintr-o închisoare din Austria

Un român de 19 ani a reușit să evadeze sâmbătă dintr-o închisoare austriacă în urma unei operațiuni care pare inspirată din filme.

Românul, dar și colegii lui de celulă – doi ceceni de 21 și 26 de ani -, au evadat printr-o gaură de 30 pe 30 cm făcută în peretele gros de 70 cm din celula lor din închisoarea Graz-Karlau. Au coborât apoi zidul înalt de 12 metri folosind cearșafuri legate. Însă cei trei deținuți, condamnați la pedepse cuprinse între 1 și 3 ani pentru infracțiuni contra patrimoniului, cel mai probabil furt, s-au bucurat de libertate doar câteva minute, fiind reținuți de gardieni după ce au trecut de zidul exterior al închisorii, potrivit presei austriece.

Evadarea lor a alarmat tot sistemul penitenciar din țară, fiind derulate controale ample în absolut toate închisorile, pentru a fi verificate măsurile de securitate.

Directorul de la Graz-Karlau, Gerhard Derler, spune că incidentul din închisoarea lui este acum investigat pentru a se determina cum a fost posibil ca cei trei tineri să pună la punct întreaga operațiune, având în vedere că peniteniarul a fost modernizat recent și dotat cu sisteme performante de securitate.

  

Ultima evadare din acest penitenciar ar fi avut loc la începutul anilor ’90.

digi24

Related posts

Titlularizare 2020. Examenul pentru profesori a fost suspendat, ca urmare a prelungirii stării de alertă

Redacția

Procurorii DNA au pus în mișcare acțiunea penală împotriva lui Tăriceanu, pentru luare de mită în valoare de 800.000 de dolari

Redacția

Presa greacă: 29 de turiști din România și Bulgaria, depistați cu coronavirus la frontieră

Redacția
Încarcă...