NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Europa este lider mondial în ceea ce priveşte revenirea turismului din pandemie (Organizația Mondială a Turismului)

La doi ani şi jumătate după pandemia de COVID-19, există o serie de câştigători clari în cursa pentru readucerea industriei turismului la nivelul la care era înainte de pandemie, iar Europa este în fruntea listei, potrivit datelor publicate miercuri de Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO), transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

Graţie călătoriilor în interiorul regiunii, precum şi turiştilor americani care au revenit în destinaţiile lor favorite, Europa a atras 68% din cele 477 milioane de sosiri de turişti internaţionali înregistrate la nivel mondial în primele nouă luni ale anului. Este vorba de o revenire până la 81% din sosirile de turişti înregistrate înainte de pandemie.

UNWTO subliniază că numărul de sosiri de turişti în Europa este mai mult decât dublu (126%) comparativ cu cel înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut. De asemenea, cea mai mare cerere pentru vacanţe în oraşele europene sau pe staţiunile de pe coasta Mediteranei s-a manifestat în trimestrul al treilea al acestui an, când sosirile au ajuns la aproape 90% din nivelul înregistrat în 2019.

Advertisements

În urma Europei, pe lista regiunilor cu cea mai puternică revenire a industriei turismului, se situează Orientul Mijlociu, Africa şi cele două Americi care în primele nouă luni au ajuns la 77%,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

SURSE Propunere pentru sărbători, înaintată în şedinţa Coaliţiei: programul magazinelor, prelungit până la 23.00

Redacția

Cine poate deveni rezervist în Armata Română. Ce salariu primesc voluntarii

Redacția

Lovitura pentru agricultorii romani. AMENZI uriase daca vand teren fara sa anunte vecinii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site