NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

​Un nou val de pensionări în rândul judecătorilor, după ce Predoiu i-a acuzat pe liderii lor de „panica creată prin colportare de zvonuri”

Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are pe ordinea de zi a ședinței de joi cererile de pensionare depuse de 24 de magistrați, între care judecătoarea Nicoleta Țînț, fost președnte al CSM. Cu o zi în urmă, a fost aprobată pensionarea a 25 de procurori. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a acuzat miercuri lideri din sistemul judiciar că „au indus panica în rândul magistraților prin colportarea unor zvonuri” care au dus la pensionările în masă, în contextul preconizatelor modificări privind reducerea pensiilor și modificarea vârstei de pensionare în justiție.

Consiliul Superior al MagistraturiiFoto: Agerpres

Între cei 24 de judecători ale căror cereri de pensionare vor fi discutate în ședința de joi a secției CSM se află cinci magistrați de la Curtea de Apel București și patru de la Tribunalul București. De asemenea, pe listă este și judecătoarea Nicoleta Țînț, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii în mandatul 2020-2021.

  

Cu o zi în urmă, Secția pentru procurori a CSM a aprobat cererile de pensionare a 25 de procurori.

Advertisements

Reamintim că în ultima lună s-au pensionat peste 150 de judecători și procurori.

E simplu să te pui la adăpost și apoi să te dai de ceasul morții pentru sistem

Advertisements

Ministrul Justiției,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

CCR dezbate pe 28 septembrie sesizarea lui Iohannis asupra legii prin care sunt stabilite condiţii speciale de ocupare a unor posturi didactice şi catedre rezervate/vacante

Redacția

Emma Thompson angajează un lucrător sexual în ultimul ei film “Good luck to you, Leo Grande”: “Este foarte dificil să apari nud la 62 de ani”

Redacția

Şomaj tehnic “pe hârtie”, muncitori prinși pe șantiere, în Gorj

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site