RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

EURO 2024. Videoclipul de prezentare al jucătorilor echipei Ucrainei de la Campionatul European arată ororile războiului din ţara lor

Treisprezece jucători din echipa naţională de fotbal a Ucrainei au prezentat joi un videoclip, înaintea debutului lor la EURO 2024, împotriva selecţionatei României, în care au arată imagini cu distrugerile şi dificultăţile în timpul războiului în oraşele lor natale, la 27 de luni de la invazia pe scară largă declanşată de armata rusă, informează Reuters.

“Oraşelor noastre natale le-ar plăcea să găzduiască EURO. În acest moment, ei luptă nu pentru un turneu, ci pentru libertatea lor”, este mesajul difuzat pe ecran în timpul videoclipului de 90 de secunde, lansat în aplicaţia de mesagerie Telegram.

Videoclipul arată case reduse la dărâmături, clădiri incendiate sau înnegrite de loviturile aeriene şi echipaje de urgenţă care îşi croiesc cu grijă drum printre grămezi de moloz.

“Numele meu este Mikola Şaparenko şi sunt din Velika Novosilka, localitate care a fost complet distrusă de ruşi”, a spus jucătorul de la Dinamo Kiev, referindu-se la oraşul său natal, situat practic pe o parte a frontului de 1.000 de km prin estul şi sudul Ucrainei.

  

Maksim Talovierov şi Anatoli Trubin se prezintă ca fiind originari din Doneţk, un oraş din estul Ucrainei deţinut de forţele ruse sau de împuterniciţii lor locali din 2014,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

După aproape 2 ani, Australia își va redeschide frontierele, dar doar pentru turiştii complet vaccinaţi / Cât a costat pentru economia Australiei închiderea frontierelor

Redacția

Iohannis, după ce SUA au anunţat că alocă bani pentru de reactoare modulare în România: „Prima ţară în Europa cu noua tehnologie americană”

Redacția

Aurescu anunță pregătirea de sancțiuni pentru oligarhii moldoveni, la propunerea României: „Cred că este cel mai rapid proces de creare a unui regim de sancțiuni în istoria UE”

Redacția
Încarcă...