RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Este oficial! Guvernul a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene

Guvernul a aprobat, vineri, Legea privind stabilirea salariilor minime europene. Proiectul de lege urmează să fie supus adoptării de către Parlament în regim de urgență.

Salariul minim brut pe ţară garantat în plată va fi actualizat anual FOTO Inquam Photos

Salariul minim brut pe ţară garantat în plată va fi actualizat anual FOTO Inquam Photos

Guvernul a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigură transpunerea în legislația națională a Directivei (UE) 2022/2041 din 19 octombrie 2022 a Parlamentului European și a Consiliului privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană”, a anunţat, vineri, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, subliniind că proiectul de lege urmează să fie supus adoptării de către Parlament în regim de urgență.

  

Salariul minim european este prevăzut, de asemenea, și în Planul Național de Redresare și Reziliență, Jalonul 392, potrivit căruia salariul minim brut pe țară garantat în plată se va stabili în baza unui mecanism obiectiv bazat pe o formulă clară, în consultare cu partenerii sociali.

Ce prevede proiectul de act normativ

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale a explicat că salariul minim brut pe ţară garantat în plată va fi actualizat anual.

Salariul minim brut pe țară garantat în plată va fi actualizat anual în funcție de puterea de cumpărare,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ludovic Orban: Dacă nu se lua măsura izolării şi carantinei, România era Italia la pătrat

Redacția

VIDEO O rachetă de croazieră lovește una din clădirile înalte din Harkiv. Zborul rachetei și impactul, surprinse pe filmare

Redacția

MOL anunță că aprovizionarea cu petrol nu are întreruperi, iar capacitățile de rafinare ale grupului sunt suficiente pentru nevoile Ungariei

Redacția
Încarcă...