RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Erdogan spune că Turcia va menține armele nucleare ale Israelului pe agenda globală

Turcia nu va permite ca problema armelor nucleare ale Israelului să fie eliminată de pe agenda globală, a declarat luni președintele Tayyip Erdogan, atribuind totodată sprijinul european pentru Israel ca o răscumpărare pentru „rușinea Holocaustului”, potrivit Reuters.

Erdogan, la mitingul pro PalestinaFoto: Yasin AKGUL / AFP / Profimedia

Vorbind după o reuniune a cabinetului, Erdogan a declarat că Occidentul încearcă să „justifice” ceea ce el a spus că sunt crimele de război și crimele împotriva umanității comise de Israel în Gaza, adăugând că țările occidentale au o „fraternitate a minciunilor” cu Israelul, pe care a numit-o „rușinoasă”.

  

„Rușinea Holocaustului i-a luat literalmente ostatici pe liderii europeni”, a spus el. „Noi, ca Turcia, nu vom permite ca problema nucleară a Israelului să fie uitată”, a adăugat Erdogan.

Anterior în cursul săptămânii, Erdogan i-a cerut premierului israelian Benjamin Netanyahu să anunţe dacă are arme nucleare şi a reluat din nou subiectul sâmbătă în discuţia cu jurnaliştii, făcând apel la organizarea de inspecţii nucleare.

„Noi Turcia, facem acest apel. Armele nucleare ale Israelului trebuie inspectate fără nicio îndoială înainte de a fi prea târziu. Vom monitoriza acest lucru”, a spus el.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Iohannis a avut o întâlnire cu Zelenski, von der Leyen şi vicepremierul bulgar, la New York

Redacția

Joi va fi aprobată ratificarea Acordului cu Republica Moldova privind controlul coordonat în PTF Albiţa-Leuşeni

Redacția

Dinu Todoran o vede fără dubii pe FCSB favorită în returul cu Shakhter Karagandy, după un tur câștigat cu greu

Redacția
Încarcă...