NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Entuziasm în rândul conducerii Spitalului Municipal de Urgență Pașcani. Află beneficiile pentru comunitate și angajați

Cea mai mare unitate medicală din municipiul nostru, a devenit de la 1 octombrie 2012 Spital de Urgență. La mai bine de trei ani de zile distanță, de la primul demers oficial, echipa condusă de Costică Pânzaru, Diana Acsinte și Doina Miron a văzut îndeplinit un vis al întregii comunități locale.

Pregătită atent în ultimii ani de zile, prin dotările și modernizările ce au avut loc, unitatea medicală va face ușor pasul de la un spital municipal la cel de urgență.

De pe urma acestei transformări vor avea de câștigat angajații spitalului, dar și beneficiarii de servicii medicale din localitatea noastră și zona Pașcani.

  

Managerul unității medicale a susținut în conferința de presaă de astăzi faptul că acest lucru a fost posibil datorită implicării colaboratorilor săi, al primarului Dumitru Pantazi, al deputatului Neculai Rățoi și nu în ultimul rând al fostului ministru al Sănătății, Vasile Cepoi.

Cinci specializări noi

Odată cu transformarea unității medicale, ea va avea cinci specializări noi. Este vorba despre secțiile de Cardiologie, Nefrologie, Urologie, Medicina Muncii și Endocrinologie. Pentru a asigura funcționarea acestora conducerea unității medicale este în tratative pentru a aduce medici de specialitate.

Un alt lucru îmbucurător este transformarea compartimentului de gastroenterologie în secție, prin creșterea numărului de paturi de la 15 la 25. Aceeași transformare intervine și în cazul compartimentului de Neurologie. Secția de Pneuomologie va avea 10 paturi pentru pacienții acuți și 20 pentru cei suferinzi de tuberculoză.

De asemenea, Compartimentul de Primiri Urgențe câștigă 13 paturi, urmând să aibă 25 de paturi, iar în spital vor fi create și 22 de locuri pentru însoțitorii bolnavilor.

Cel mai mare beneficiu este cu siguranță cel de ordin financiar. Serviciile ce vor fi decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate se vor dubla, în timp ce Ministerul Sănătății va trebui anual să aloce fonduri pentru modernizarea secției de Primiri Urgențe. Acest fapt va duce la degrevarea bugetului local de o sumă importantă de bani.

Salarii mai mari pentru angajați și noi angajări

Salariații Spitalului Municipal de Urgență Pașcani urmează să fie remunerați la nivel de Clinică Universitară. Potrivit managerului Costică Pânzaru creșeterea salarială a fost prevăzută în bugetul instituției pe anul în curs, astfel încât nu există necesitatea unei noi rectificări.

Pânzaru a mai afirmat faptul că a obținut acceptul municipalității să scoată la concurs 9 posturi, 7 de infirmiere și 2 de asistente, deși lipsa de personal este mare.

Odată cu ordinul ministrului Consiliul Local trebuie să se întâlnească în ședință și să aprobe transformarea în Spital de Urgență.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Restaurantele și barurile din Iași ar putea fi închise din nou, din cauza numărului mare de cazuri de COVID

Redacția

Recipientele din plastic sunt periculoase pentru sănătate?

Redacția

186 de cazuri noi de COVID-19, în 24 de ore. Bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus ajunge la 762

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site