RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Energia electrică și gazele naturale, mai scumpe de la 1 iulie

Energia electrică și gazele naturale vor fi mai scumpe de astăzi pentru cei care nu au semnat un contract pe piața concurențială.

La curent prețurile cresc între 1 și 7%, în funcție de furnizor și de zona de consum, iar la gaze cu până la 25%.

Conform datelor furnizate de Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei din cei aproape 9 milioane de consumatori casnici de energie electrică, mai puțin de jumătate, sunt pe piața concurențială, iar în domeniul gazelor situația este chiar mai gravă, doar o treime dintre consumatori sunt pe o piață concurențială.

Reprezentanții ANRE spun că și după ziua de astăzi pot fi încheiate contracte, iar de mare ajutor în alegerea celei mai bune oferte este comparatorul de prețuri de pe siteul autorității. Vicepreședintele ANRE Zoltan Nagy-Bege.

Advertisements
  


Zoltan Nagy-Bege: E foarte importan ca cei care au aceasta posibilitate să intre pe comparatorul pe oferte al ANRE-ului, avem şi petru energie electrică și pentru gaze naturale, sunt detalii care pot să contribuie la decizia clientului. Odată trebuie să fim atenți pentru ce perioadă este valabilă oferta, să vedem pentru ce perioadă se aplică prețul, dacă e pe întreaga perioadă a contractului sau nu, dacă prețul este fix sau nu sau poate fi modificat pe durata contractului, după aceea pe ce perioadă închei contractul. Poţi să închei pe un an sau chiar pe o perioadă mai scurtă sau chiar pe o perioadă mai lungă. Şi toate aceste lucruri sunt foarte ușor de comparat. Trebuie să luăm doar ultima factură primită de la furnizorul nostru, să introducem cantitatea și prețul în cumpărător, după care putem să comparăm toate ofertele din comparator cu ultima noastră factură și ne arată cea mai convenabilă variantă.

romania-actualitati.ro

Related posts

Incompetență! Primarul Dumitru Pantazi a dat banii pășcănenilor pe un proiect greșit! Reabilitarea Palatului Cantacuzino întârziată cu câteva luni din acest motiv!

Răzvan Grecu

Rute-surpriză la CFR Călători. Destinaţiile externe spre care românii vor putea merge cu trenul

Redacția

R.A.G.C.L. are un nou C.A.! Anomalii în contractele de mandat ale membrilor, după ce se vorbește de falimentul unității

Marius Parteni
Încarcă...