NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, depăşindu-l pe Jeff Bezos

Fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk, a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de aproape 191 de miliarde de dolari, depăşindu-l pe Jeff Bezos, datorită creşterii de joi a acţiunilor companiei sale producătoare de automobile electrice.

Creștere cu 6% a acțiunilor Tesla a ridicat valoarea acțiunilor lui Elon Musk cu 10 miliarde de dolari. O creștere mai modestă, sub 2%, a ridicat acțiunile Amazon cu doar 3 miliarde de dolari, averea lui Jeff Bezos ajungând la187 de miliarde de dolari, potrivit CNN.

Creşterea din ultimul an a averii lui Elon Musk marchează cea mai rapidă ascensiune din istorie la vârful topului miliardarilor, o întorsătură financiară spectaculoasă pentru renumitul antreprenor care era pe prima pagină a presei din cauza cheltuielilor masive ale Tesla şi a garantării acţiunilor companiei de către acesta cu averea personală.

Creșterea averii lui Musk, cea mai rapidă ascensiune din istorie

Musk a început anul 2020 cu o avere de circa 27 de miliarde de dolari şi abia dacă se încadra în topul celor mai bogaţi 50 de oameni.

  

Creşterea de peste nouă ori a preţului acţiunilor Tesla în ultimul an, alături de pachetul generos de beneficii, i-a mărit averea netă cu peste 150 de miliarde de dolari.

Între timp, preţul acţiunilor Amazon a rămas mai scăzut din cauza posibilei înăspriri a legislaţiei de către Washington.

Elon Musk l-a depăşit pe Warren Buffett în luna iulie, devenind al şaptelea cel mai bogat om din lume. În noiembrie, Musk l-a depăşit pe Bill Gates, pentru a urca pe locul al doilea în topul miliardarilor. Totodată, Musk a acumulat în ultimele 12 luni o avere mai mare decât întreaga avere a lui Bill Gates, de 132 de miliarde de dolari, potrivit News.ro.

Joi, acţiunile Tesla au înregistrat o creştere cu 6%, la aproape 800 de dolari pe unitate, iar capitalizarea de piaţă a companiei a depăşit 750 de miliarde de dolari.

În timp ce Bloomberg Billionaires Index plasa miercuri averea lui Musk cu 3 miliarde de dolari sub cea a lui Bezos, înainte de tranzacţiile de joi, Forbes Real Time Billionaires List arăta, miercuri, că Musk are o avere cu 14 miliarde de dolari mai mică decât cea deţinută de şeful Amazon.

Potrivit Forbes, Bezos avea miercuri o avere de 186 de miliarde de dolari, iar Musk de 172 de miliarde de dolari. Însă, este posibil ca Forbes să nu fi luat în calcul valoarea opţiunilor lui Musk, pe care le-a primit în cadrul pachetului său salarial, care îi permit să cumpere peste 33 de milioane de acţiuni Tesla.

observator

Advertisements

Related posts

Protest la Chișinău după ce Igor Dodon vrea să o lase pe Maia Sandu fără serviciul secret

Redacția

Valul doi este tot mai greu de ținut sub control. Măsura disperată la care a apelat Italia

Redacția

Român arestat la Imola, împreună cu mama lui își exploata nevasta, obligând-o să se prostitueze

Redacția
Încarcă...