NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii își doresc ca legile și actele normative să fie respectate, să fie consultați și să aibă condițiile necesare în școli

Consiliul Județean al Elevilor Iași, reprezentat de pășcănenii Iustin Jalaboi și Mădălin Cotic, luptă în continuare pentru drepturile colegilor. Sumele destinate burselor pentru elevi nu sunt în conformitate cu nevoile acestora, spun ei, iar o vizită în unitățile de învățământ ar putea confirma această problemă.

 

Partidele politice din județ au primit astăzi un mail semnat de Iustin Jalaboi, președintele CJE Iași și Mădălin Cotic, vicepreședinte CJE Iași. Scopul și mesajul transmis de tineri ține de condițiile în care elevii învață și cum pot aceștia îmbunătăți calitatea învățământului preuniversitar.

  

Totodată, elevii solicită sprijin pentru cazurile sociale, investiții în infrastructura și dotările școlilor, astfel încât, pe termen lung, rata absenteismului la nivel local să scadă, iar elevii cu performanțe să fie încurajați să urmeze în continuare acest drum.

Am trimis astăzi, prin e-mail, o adresă către toate Primăriile și Consiliile Locale din judetul Iași, astfel încât în momentul în care se alcătuiește bugetul pentru anul curent să se mărească numărul burselor alocate, cât și cuantumul acestora. Totodată am solicitat și vizite în unitățile de învățământ preuniversitar pentru ca autoritățile publice locale să se asigure că Statutul Elevului este implementat și, în același timp, să se dispună de investiții în școli și de dotarea lor corespunzătoare”, se arată în postarea elevilor.

Cei care au primit un astfel de mail sunt cei din Partidul Mișcarea Populară IașiOrganizația Municipală ALDE IașiPSD IaşiPNL IAȘI, cât şi aleşii locali independenți.

Tinerii au mai declarat faptul că în cursul zilei de mâine, vor trimite invitații partidelor politice din județ de a participa în școli și a vedea necesitățile elevilor. Acest demers va trebui realizat înainte de votarea bugetului aferent acestui an.

„Ne dorim un popor educat, însă nu investim în infrastructura școlilor. Ne dorim să formăm viitori cetățeni responsabili, însă în sistemul educațional dăm frâu liber abuzurilor și nu facem nimic când legea este încălcată. Elevii își doresc ca legile și actele normative să fie respectate, să fie consultați și să aibă condițiile necesare în școli. Consilierii locali trebuie să se asigure de respectarea legii în instituțiile de învățământ, iar atunci când votează bugetul să aloce fonduri specifice nevoilor fiecărei instituții. Este în lucru și „Rezoluția elevilor ieșeni” unde se vor prezenta principalele probleme cu care se confruntă elevii din județ, document asupra căruia așteptăm consilierii locali și primarii să își îndrepte atenția”, ne-a declarat Iustin Jalaboi.

 

 

Advertisements

Related posts

Comunicat de presă: Campania globală pentru educație din Școala Gimnazială Specială Pașcani

Redacția

Trei eleve din Pașcani vor reprezenta județul la un concurs de nivel național

Redacția

Programul Centrului de Excelență Pașcani, 22-24 mai

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site