RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii de la Sadoveanu au participat la un schimb de experiență în Letonia care a avut ca scop inițierea tinerilor talentați în muzică

În perioada 23 august-2 septembrie un grup de 6 elevi ai Colegiului National “Mihail Sadoveanu” a participat la un proiect/schimb de experienţă în Letonia, cu denumirea „Cetăţeanul muzical”, proiect care a avut ca obiectiv iniţierea tinerilor talentaţi în muzică și showbiz.

Directorul școlii, profesor Dimitriu Carmen a colaborat în acest sens cu organizaţia non guvernamentală „Support for Youth Development” şi a reuşit să îndeplineasca visul a 6 tineri pasionaţi de muzică. Școala a mai încheiat un parteneriat cu aceasta organizație.

Proiectul a fost realizat și finanțat de către TINACT/YOUTH IN ACTION, prin intermediul celor două agenții naționale, deci, cu finanțare europeană.

  

Timp de 10 zile, cei șase elevi au participat la activităţile programate în cadrul şcolii de muzică BJMK din Yelgava – Letonia. Alături de ei s-au aflat și alte 3 grupuri de tineri din Italia, Bulgaria şi Letonia.

Printre activităţile desfăşurate în cadrul acestui proiect se număra un concert la o casă de copii din Yelgava, un concert în aer liber în centrul oraşului Yelgava, un concert de tip jamming, o vizită în capitala Letoniei – Riga, o drumeţie prin parcul naţional al Letoniei plus multe alte activităţi din categoria educaţiei non-formale.

Grupul din România a fost la înălțime pe tot parcursul proiectului; participanții au apreciat melodiile specific româneşti cântate de tinerii noştri la acordeon şi la chitară şi, grație lor, oraşul Paşcani a fost din nou evidenţiat pe harta Europei. Ei au fost însoțiți și coordonați de către Harhată Oana, profesor de limba engleză.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Prima zi de școală la Pașcani după starea de urgență. Măsuri pentru siguranța elevilor și cadrelor didactice!

Marius Parteni

Tătăruşi: Burse de performanţă Gheorghe Dima pentru elevii cu rezultate şcolare deosebite

Ema Roman

Luna “Pentru viață” la Liceul Tehnologic Economic “Nicolae Iorga” Pașcani (foto)

Carmen Bălăceanu
Încarcă...