RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EducațieSănătate

Exclusiv: Trei cazuri de scarlatină aproape confirmate la Liceul Economic „Nicolae Iorga”. DSP recoltează probe de la elevi!

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Iași și cei din Pașcani vor preleva în această dimineață mai multe probe biologice de la elevi, cadre didactice și de la alte persoane care au intrat în contactat cu aceștia. În urma analizelor prelevate săptămâna trecută, s-a identificat un focar de infecție cu scarlatină.

Situația ne-a fost confirmată de Liviu Stafie, directorul DSP Iași.Potrivit acestuia este declanșată ancheta epidemiologică.”Am trimis echipa care va recolta peste 200 de probe de exudat,după cum se procedează în astfel de cazuri. Este o anchetă epidemiologică. Sunt trei cazuri de suspiciuni, dar mai multe sunt confirmate deja. Practic avem un focar”, mai susține directorul DSP..

Dacă în urma analizelor se confirmă numărul de cazuri, se va recomanda tratament, izolare la domiciliu, dezinfectarea încă odată a tuturor claselor, aplicarea tuturor măsurilor de igienă și curățenie.

Scarlatina este o boala bacteriană. Boala prezintă o erupție cutanată strălucitoare care acoperă cea mai mare parte a corpului și este aproape intotdeauna insoțită de durere în gât și febră mare.

  

Apare cel mai frecvent la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani. Lăsată netratată, scarlatina poate duce la complicații grave care afectează inima, rinichii și alte părți ale corpului. “Este o boală care apare în principal la copii, în perioada trecerii de la sezonul cald la rece, sau de la rece la cald”, mai explică directorul Liviu Stafie.

Related posts

Medic: “Este mai ușor să crezi în conspirații decât să te speli. Morţii sunt reali”

Redacția

Elevi de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” în Parlamentul Portugaliei

Răzvan Grecu

Eveniment emoţionant la Şcoala Alexandru Ioan Cuza din Ruginoasa! Surpriză la predarea ştafetei către şefa de promoţie

Ema Roman
Încarcă...