RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii Colegiului “C.F.Unirea“, în vizită la Apele Române Pașcani, de Ziua Apei (foto)

În contextul Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită în fiecare an pe 22 martie, un grup de elevi de la Colegiul “C.F.Unirea“ Pașcani, din clasele a IX-a G, a X-a C și a X-a B, însoțiți de profesorii Roantă Lorena, Elefteriu Crina și Popa Ramona, a vizitat joi, 21 martie, sediul Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani, având ca obiectiv colaborarea cu specialiștii în cadrul unei lecții interactive organizată în Laboratorul de calitatea apelor.

Tinerii au putut înțelege, prin demonstrație practică, cum se stabilește calitatea apei, dacă aceasta a fost sau nu contaminată, în ce măsură și cu ce substanțe.

Totodată li s-a explicat despre rolul deloc benefic pe care îl jucam, noi, oamenii în cadrul acestui proces numit poluare.

Tema de anul acesta propusă de Apele Romane este “Apă pentru pace” încercându-se astfel sublinierea importanței apelor transfrontaliere, râul Siret fiind o apă curgătoare transfrontalieră, ce izvorăște și pe teritoriul Ucrainei, stat aflat în stare de război.

  

La finalul acestei activități primii 3 cei mai activi elevi au primit premii pentru implicarea lor în cadrul demonstrației practice.

Colegiul Tehnic CF ”Unirea” Pașcani

Related posts

Regiunea Moldova va fi reprezentată la Festivalul Național „Împreună pentru viitor” de trupele de dans modern și de dans tradițional ale Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani

Redacția

Sensibilizare culturală printr-un amplu proiect educațional lansat de Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos

Redacția

VESTE EXCELENTĂ pentru profesorii care fac NAVETA!

Redacția
Încarcă...