RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

ELEVI DE LA MIRON COSTIN CALIFICAȚI LA FAZA NAȚIONALĂ A OLIMPIADELOR

Luna aceasta au avut loc fazele județene ale olimpiadelor de limba română,  matematică, matematică aplicată – Haimovici, istorie, geografie, sociologie, filozofie, franceză, engleză și religie.

 

Eleva ANTONIA AMARIEI, coordonată de doamna profesor, Irina Oatu  a obținut cea mai mare nota la clasa a XI-a  și s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de istorie, reprezentând județul Iași.  La aceeași olimpiada, elevii de la Miron Costin Pașcani  au obținut un premiu al III-lea al elevei Ursache Andreea de la clasa a XII-a, profesor coordonator, Mircea Oatu și două mențiuni, obținute de Mihnea Botezatu  la clasa a X-a,  coordonat de prof. Mircea Oatu și Veriveș Georgiana Maria de la clasa a XII-a, prof. coordonator Liliana Novac.

  

La concursul de matematică aplicată Adolf Haimovici, două eleve s-au calificat la faza națională, Ion Nela de la clasa a XI-a, prof. coordonator, Alina Crăciun și Duduman Bianca, de la clasa a XII-a, prof. coordonator Corneliu Brădățeanu.  Mențiuni au obținut și elevele Sămăchiș Andra, clasa a IX-a, prof. coord. Alina Crăciun și Perțu Anca,  clasa a XI-a Corcodel Ștefania, Grigoriu Ioana, Moglan Andreea, toate din clasa a XII-a, profesor coordonator Corneliu Brădățeanu.

La Olimpiada de biologie, Grosu Elena de la clasa a IX-a a obținut premiul al II-lea, profesor coordonator, Cristina Doroftei. Premiul al III-lea au obtinut elevele, Lupu Elena Beatrice de la clasa a IX-a, prof. coordonator Doroftei Maria Cristina, Haidamac Plescan Ioana, de la clasa a IX-a, profesor coordonator, Cojocaru Mihaela si Lupu Iulia Ioana de la clasa a X-a, profesor coordonator Cojocaru Mihaela.  Mențiune a obținut elevul Hărățu Codrin de la clasa a X-a, profesor coordonator Doroftei Cristina.

Advertisements

Rezultate remarcabile s-au obținut și la Olimpiada de religie: Premiul I, Andrei Cristina (clasa a X-a) prof. Elena Vacariu,  premiul al II-lea , Ghiorghiu Vasile, clasa a X-a, Grosu Elena, clasa a IX-a, Bodoașcă Diana, clasa a IX-a, Lupu Paula, clasa a IX-a, prof. coordonator Monica Gheorghiu.  Oprea Teodora, clasa a VII-a, prof. coordonator  Irina Popa.

La  Olimpiada de  informatică, elevul  Ivan Alin, de la clasa a X-a C a obținut premiul al III-lea, coordonat de domnul profesor Marian Târpescu.

La Olimpiada de geografie, eleva Vasile Andreea, clasa a XI-a, coordonată de prof. Dana Buruiană a obținut premiul al III-lea.

 La Olimpiada de limba franceză, Codrin Hărățu, clasa a X-a, prof. coordonator Elena Dăscălița si Mihnea Hărățu, profesor coordonator Loghin Alice, au obținut premiul I.

La engleză si franceză încă sunt așteptate rezultate, sâmbătă, 25 martie,  având loc proba orală la aceste discipline. 

“La Olimpiada de sociologie un premiul special a fost obținut de eleva Vasile Andreea de la clasa a XI-a B și o mențiune, obținută de eleva Veriveș Georgiana a XII-a C, profesor coordonator Felix Ilade.”

Comunicat de presă

Related posts

Atentie, parinti ieseni! Ce documente medicale trebuie sa prezentati la gradinita

Redacția

“Ucenicii” de la Colegiul Sadoveanu vor face un stagiu de voluntariat la Spitalul Municipal

Oana Cordoneanu

Oaspeți din patru țări europene prezenți la Liceul „Miron Costin” (Foto)

Redacția
Încarcă...