NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi de la Colegiul ”Sadoveanu” premiaţi la Olimpiada Naţională de Religie Ortodoxă

Sute de copii din toată țara au participat în perioada 1-5 mai la Olimpiada Naţională de Religie Ortodoxă care a avut loc la Oradea. Printre ei s-au numărat și elevi de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani.

 

  

Deschiderea festivă a Olimpiadei a avut loc în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea cu o slujbă de Te Deum.

Elevii de la Colegiul ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, au obținut următoarele rezultate, în urma probei scrise: Constantina Cozma- clasa a IX-a E-mențiune (95 p), Adrian Gabriel Tataru- clasa a VII- a A-premiu special și Marina Andreea clasa a XI-a B-89 puncte. Profesor coordonator-Vasilica Dimitriu Sîrghie.

În cadrul olimpiadei, din cei peste 600 participanți,112 elevi au obținut premii și mențiuni, iar 47, premii speciale. Premiile au constat în cărți cu conținut teologic oferite de Patriarhia Română și în sume de bani oferite de Ministerul Educației Naționale.

După susținerea probei scrise din cadrul concursului, tinerii au vizitat diferite obiective religioase şi culturale din Oradea și judeţul Bihor.

Festivitatea de premiere a olimpiadei a avut loc la Catedrala Episcopală din Oradea.

 

 

Advertisements

Related posts

Judeţul Iaşi se află pe locul al doilea, la nivel naţional, în ceea ce priveşte rata de promovare la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Redacția

Astăzi a avut loc simularea la limba română pentru elevii din clasele terminale

Răzvan Grecu

Povestea elevei cu 10 la Bac, copil de stranier din Paşcani: „Am stat cu bunica, mama era mai mult în Italia“

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site