RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” în Parlamentul Portugaliei

Un grup de 15 elevi de la Colegiul Sadoveanu a participat în perioada 29 iunie-05 iulie într-un proiect numit “New generations, new policies, new future”, desfășurat în Lisabona.  Activitățile s-au desfășurat  în incinta Parlamentului Portugaliei, elevii având ocazia să întâlnească parlamentari portughezi și să discute cu aceștia.

 

 În acest proiect au fost participanți din mai multe țări și anume: Bulgaria, Grecia, Italia, Turcia, Marea Britanie, România și Portugalia.

  

În prima zi petrecută în parlament elevii au fost împărțiți în grupe astfel încât în fiecare grupă să fie cel puțin două persoane din fiecare țară. În aceste comitete au fost discutate câte 6 propuneri care proveneau de la doua țări, iar la finalul discuțiilor au fost alese 3 care au mers mai departe.

    În cea de-a doua zi toți participanții din proiect au fost adunați  pentru a dezbate  cele 18 propuneri  care au trecut mai departe, s-au ales  doar 10 dintre acestea. După toate dezbaterile și votările România a avut 3 propuneri  câștigătoare.

Proiectul a presupus si vizitarea obiectivelor turistice ale Lisabonei- muzee de artă , monumente istorice, instituții de cultură.

Echipa de proiect a fost formată din:Bianca Cîtiea, Raluca Chițescu, Cosmina Panainte, Alexandra Buhăianu, Irina Pricop, Gabriel Elisei, Agripina Ioan, Patricia Ioan, Cristiana Atudorei, Mihaela Bălău, Anca Spînu, Traian Chiariu, Brîndușa Bîrsan, Sergiu Coman, Sebastian Puiu, îndrumați de profesor Petru Pădurariu.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Rezultatele elevilor pășcăneni la Olimpiada de limba și literatura română

Redacția

Cupa Pașcaniului la Șah, Ediția a XI-a și SIMULTAN DE ȘAH LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ CU UN MARE MAESTRU

Carmen Bălăceanu

Prima zi de şcoală, două Românii paralele: de la maşini de lux la geamuri lipsă, ploaie în sala de clasă şi veceuri în curte

Redacția
Încarcă...