RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

După două zile de proteste, medicii de familie din Pașcani își reiau activitatea

Medicii de familie din municipiul nostru își reiau activitatea, începând de mâine. După două zile de proteste, cadrele medicale vor presta din nou servicii în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Doctorul Viorel Pâslaru, reprezentantul medicilor de familie din Pașcani a fost anunțat de către președinta Societății Medicilor de Familie că astăzi este ultima zi în care se mai poate semna actul adițional de prelungire a contractelor încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate.„Am primit telefon de la președinta Societății Județene a Medicilor de Familie că astăzi obligatoriu trebuie să semnăm toți contractele”, a declarat doctorul Viorel Pâslaru.

  

Medicii care refuză să semneze actul adițional nu vor mai putea încheia contracte până pe data de 1 aprilie, ceea ce i-ar afecta atât pe medici, pacienți, dar și Casele de Asigurări, după cum spune doctorul Viorel Pâslaru. Medicul pășcănean se arată revoltat pe colegii din județ care nu au ținut grevă și au semnat contractele înainte ca cele solicitate de ei să fie soluționate.„Dacă nu semnăm astăzi, nu vom mai putea încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, decât începând cu 1 aprilie 2018, ceea ce este foarte grav atât pentru noi, cât și pentru Casele de Asigurări de Sănătate pentru că acestea trăiesc pe pielea noastră, pe colectarea banilor care sunt pe munca noastră, dar probabil nu-i interesează. Suntem 430 de medici de familie, o parte au semnat ieri și marți pentru că așa se întâmplă trebuie să fie și spărgători de grevă, dar noi am hotărât să facem o lista a rușinii cu acești spărgători de grevă și să o facem publică  pe toate programele de televiziune”, a adăugat medicul.

Totodată, acesta speră ca în urma acestui protest, să se găsească o soluție.”După această mică grevă, organele noastre, atât Ministerul Sănătăţii, cât și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, împreună cu colegiul medicilor și cu patronatul medicilor să ajungă la un consens, poate găsim o soluție de compromis și sperăm să fie bine”, a precizat acesta.

Medicii de familie au început protestele de miercuri, fiind nemulţumiţi de birocraţia din sistemul de sănătate, manifestându-se prin neacordarea de servicii decontate de casele de asigurări de sănătate. Timp de două zile, pacienţii nu au mai primit trimiteri şi reţete compensate.„După ce am încercat prin diverse modalități și nu ne-au înțeles, am încercat acum să facem o grevă. Ne cerem scuze pacienților noștri care au venit și nu au fost serviți, dar trebuie să se gândească că ceea ce am încercat noi să facem este în primul rând pentru ei și am vrut să eliminăm acele protocoale care trimit pacienții de la un medic la altul”, a mai spus medicul.

Related posts

Semnal de alarmă tras de medicii de familie. Avem o lege a carantinării, ce facem cu ea?

Redacția

Spitalele COVID din Iași, pline până la refuz!

Redacția

Coronavirus România: Un nou record al cazurilor noi și al pacienților în stare gravă

Redacția
Încarcă...