RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dublarea vitezei de procesare a computerelor, posibilă printr-o metodă inovatoare

Imaginați-vă dublarea vitezei de procesare a computerelor, a tabletelor, a smartphone-ului sau a serverului folosind hardware-ul existent deja în aceste dispozitive. Nu ar fi extraordinar?

Hung-Wei Tseng, profesor asociat de inginerie electrică și calculatoare la UC Riverside (SUA), a prezentat o schimbare de paradigmă în arhitectura computerelor pentru a realiza dublarea vitezei de procesare a computerelor.

Tseng a explicat că dispozitivele informatice actuale au din ce în ce mai mult procesoare grafice (GPU-uri), acceleratoare hardware pentru Inteligență Artificială (AI) și învățare automată (ML) sau unități de procesare a semnalelor digitale drept componente esențiale. Aceste componente procesează informații separat, mutând informația de la o unitate de procesare la alta, creând astfel un blocaj.

Dublarea vitezei de procesare a computerelor ar putea rezolva două probleme deodată

  

În studiu, Tseng și Kuan-Chieh Hsu, absolvent de informatică de la UCR, introduc ceea ce ei numesc „simultaneous and heterogeneous multithreading” (SHMT).

Ei descriu realizarea lor a unui cadru SHMT propus pe o platformă de sistem încorporat care utilizează simultan un procesor ARM multi-core, un GPU NVIDIA și un accelerator hardware Tensor Processing Unit.

Sistemul a atins o creștere a vitezei de 1,96 ori și o reducere a consumului de energie cu 51%.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Negrescu: „Soluția unei aderări pe cale aeriană la Schengen, o victorie importantă de etapă”

Redacția

Cu instanțele blocate de protestul magistraților, CSM vine cu noi precizări privind pensiile speciale / Solicitările exprese ale judecătorilor și procurorilor

Redacția

Cîţu, despre afirmaţiile ministrului de Finanţe: Mi se pare aberantă o astfel de declaraţie – am auzit o maşină, o familie, imediat mi-am adus aminte de comunism

Redacția
Încarcă...