RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

DSVSA Iași a confiscat 341 kg de pește stricat. Comerciantul a fost amendat cu 5.000 de lei

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Iași a confiscat 341 de kilograme de pește de la un comerciant. Specialiștii instituției și Inspectoratul de Poliție (IPJ) Iași verifică transporturile din județ.

Autoritățile din Iași au demarat mai multe controale în trafic, în această perioadă, când crește consumul de pește, în preajma sărbătorii Bunei Vestiri. Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară Iași și Inspectoratul de Poliție Iași Iași au descoperit un comerciant care transporta 341 de kilograme de pește, neîndeplinind condițiile de transport. Astfel, navetele de plastic unde se afla peștele nu erau protejate, iar autoritățile au descoperit că produsele aveau modificări organoleptice. Cantitatea de pește care urma să fie comercializată a fost confiscată și va fi distrusă. De asemenea, a fost aplicată o amendă contravențională, în valoare de 5.000 de lei.

Comerciant de pește, amendat de DSVSA Iași

Specialiștii instituției au intensificat controalele în această perioadă când, în mod tradițional, consumul unor cantități de alimente de origine animală crește și sunt aplicate măsuri specifice, în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate acestea. DSVSA Iași a amendat comercianții ilegali de pește, care vând produsele direct din portbagaj, pentru că nu aveau documentele care atestau proveniența peștelui și nu vindeau cu actele obligatorii, ce trebuiau obținute de la instituția de control. Specialiștii au confiscat 400 de kilograme de pește. Specialiștii le transmit celor care văd astfel de comercianți să anunțe autoritățile și să nu consume aceste produse, chiar dacă prețurile sunt mai mici, pentru că riscă să se îmbolnăvească.

continuare pe bzi.ro

  

Related posts

Povestea câmpului cu maci de la Vlădeni, care a devenit atracția turistică a județului Iași. Minunea a apărut dintr-o greșeală!

Redacția

Răzbunare în stil mafiot, la Iași! Degetele de la mâini și picioare, zdrobite cu ciocanul și urechile – tăiate cu cleștele! Azi-noapte, mascații au descins în mai multe locuințe

Redacția

Mesajul transmis pelerinilor de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Redacția
Încarcă...