NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Drumarii spun că viscolul nu i-a luat prin surprindere! O sărăriţă pregătită să intervină în zona Paşcani

După primele 24 de ore în care iarna şi-a intrat în drepturi, drumarii spun că nu au fost luaţi prin surprindere şi că au acţionat rapid acolo unde a fost nevoie.

 

 

  

Schimbarea bruscă de temperatură a fost primul semn că se strică vremea, iar mai apoi, vântul a pus în gardă autorităţile judeţene. Conform şefului district  Drumuri și Poduri Pașcani, Vlad Simon, de ieri dimineaţă şi până astăzi la orele 11.00 s-a acţionat cu 45 de tone de material antiderapant. Din fericire, nu s-au înregistrat  evenimente neplăcute, însă a fost un semn că iarna şi-a intrat în drepturi.

„De ieri dimineaţă până astăzi la ora 11 am circulat permanent. Am dat în jur de 45 de tone de sare şi nisip. Nu au fost probleme deosebite, a mai bătut vântul care a adus zăpada în drum, dar am îndepărtat-o repede şi s-a circulat în condiţii bune”, a declarat Vlad Simon, şef District Drumuri şi Poduri Paşcani.

Zăpada viscolită de ieri a pus în gardă Direcţia Judeţeană de Administraţie a Drumurilor Iaşi  care s-a aşteptat la ce era mai rău. Utilajele au fost trimise pe teren, şi în continuare sunt pregătite să intervină acolo unde va fi nevoie. Mâine dimineaţă, un utilaj va interveni în zona Paşcani.

„A fost o singură problemă pe 208, s-a intervenit cu două maşini, seara la ora 22.00 şi a doua zi la ora 04.00. Am intrat cu sărăriţa, am împrăştiat nisip şi asta a fost tot. Am 17 sărăriţe pregătite, conform contractului, începând din seara asta. Dacă va fi nevoie, vom interveni. Oricum pentru mâine dimineaţă am dat dispoziţie să intervină un utilaj pe 208, zona Paşcani, la ora 04.00 dimineaţă, care va împrăştia antiderapantul. Va merge şi pe zona Hârlău, Cotnari, dacă va fi cazul, în funcţie de ce semnale vom primi”, a declarat Sorin Babliuc, şeful Direcţiei Judeţene de Administraţie a Drumurilor Iaşi 

Advertisements

Related posts

Moldova n-are noroc la autostradă

Redacția

Vântul și-a făcut de cap în județ. Drumarii se pregăteau aseară pentru ghețuș pe șosele

Redacția

Planurile administraţiei locale pentru anul 2016 în oraş şi suburbii

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site