NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Drepturi salariale tăiate funcționarilor din Primăria Pașcani

Un număr de 97 de funcționari din cadrul Primăriei Pașcani sunt vizați de o serie de tăieri salariale. Asta după ce în timpul unei misiuni de audit al inspectorilor Curții de Conturi, s-a stabilit că funcționarii publici nu vor mai putea primi o serie de sporuri salariale de care se bucurau din 2010.

 

Este vorba despre acele suplimente salariale până la diferența dintre salariul de bază prevăzut pentru funcțiile publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului și salariul de bază prevăzut pentru funcțiile publice teritoriale. “Intrarea în legalitate cu privire la modul de stabilire, încadrare, acordare și plata drepturilor de natură salarială, potrivit cadrului legal aplicabil unității, coroborat cu înregistrarea în contabilitate și recuperarea integrală a prejudiciilor aduse bugetului local al unității în timpul misiunii de audit, la suma de 487.780 datorat angajării de cheltuieli de personal și efectuarea de plăți în mod nelegal, concomitent cu regularizarea tuturor obligațiilor față de bugetele publice aferente plăților nelegale. Este vorba despre un spor ce reprezintă diferența salariului de bază prevăzut pentru funcțiile publice teritoriale. Este volumul de muncă pe care îl desfășoară  un funcționar public din Primăria Pașcani. Vorbim de 97 de funcționari publici care sunt afectați la nivel de Pașcani”,  ne-a declarat Cristian Menegon, purtător de cuvânt al Primăriei Pașcani.

 {module Afis – Vali Craciunescu}

Primarul Municipiului Pașcani a și emis dispoziții în acest sens. Potrivit unor informații, salariile funcționarilor au scăzut drastic. Un șef de serviciu cu o vechime de peste 25 de ani de zile, va încasa în jur de 1300 lei. În general, funcționarii vor primi cu 200 până la 300 lei mai puțin la salariu. Deciziile primarului vor fi contestate de angajați. 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cât de iradiaţi sunt funcţionarii publici din Primăria Paşcani?!

Ema Roman

Angajații Primăriei Pașcani lucrează sâmbătă, 1 septembrie

Oana Cordoneanu

Nimic nu l-a făcut să revină. Primarul refuză parada militară și tradiționala masă de 1 Decembrie. Inițiativa consilierilor a picat!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site