NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

O elevă de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu a câștigat un concurs francofon internațional cun un proiect bazat pe drama emigranților din Syria

O nouă realizare în rândul elevilor pășcăneni care participă la concursuri internaționale.  

  

De data aceasta, Concursul internațional Jeunes Plumes Francophones care este organizat de Lions Club International având anul acesta ca tema fraternitatea, a fost câștigat de eleva Delia Neamțu din clasa a X-a A, coordonata de profesor Anca Aparaschivei. Ea este laureata acestei competiții în care a redactat un text despre drama emigranților din Syria cei mai vulnerabili: femeile si copiii.

Obiectivele acestui concurs au fost: valorizarea francofoniei, dezvoltarea relațiilor umaniste avand ca vector limba franceză, motivarea elevilor sa învețe limba franceză, propunându-le un proiect capabil sa le stârnească entuziasmul.

Premiul este substanția,și, fiind un proiect de echipa, eleva și profesorul vor participa la congresul Lions Club de la Bordeaux, din Franța, în aprilie, 2016. De asemenea, Delia va primi un premiu de 200 de euro.

Primul Club Lions a luat naştere pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones. La scurt timp de la înființare, încep să se organizeze din ce în ce mai multe astfel de Cluburi și spiritul Lions se internaționalizează. De-a lungul timpului, Cluburile Lions au depus eforturi incomensurabile pentru îmbunătăţirea situaţiei persoanelor defavorizate și pentru dezvoltarea continua a comunităţilor lor.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Activități sportive desfășurate de Colegiul “Unirea”

Redacția

7 milioane de lei pentru ca studenţii ieșeni să nu renunţe la şcoală. Proiectele câștigătoare

Redacția

Elevi și profesori de la Colegiul Tehnic CF Unirea au participat la conferința regională “Păstrează-ți libertatea! Traficul de persoane înrobește!”

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site