NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Două spitale riscă să piardă o finanţare din cauza unităţii medicale CF Paşcani


Nefolosirea calculatoarelor pune în pericol întregul proiect de 6 milioane de euro, în care parteneri sunt şi alte spitale din ţară.

Nici până acum calculatoarele cumpărate prin proiect european de către Spitalul Căi Ferate Paşcani pentru informatizarea reţelei de servicii medicale nu au fost puse în funcţiune în totalitate, unele fiind încă nefolosite, în condiţiile în care proiectul are termen de implementare până în luna mai. Cele 15 aparate şi cablajele aferente nu au fost toate instalate, riscându-se astfel prejudicierea proiectului în valoare de 6 milioane de euro, realizat împreună cu alte spitale CF din ţară.

„La Spitalul din Simeria, proiectul deja funcţionează, la CF2 la fel, numai la noi nu. Dacă nu se în­deplineşte scopul stabilit prin proiect se poate ajunge să fim obligaţi să restituim banii alocaţi şi, mai mult, întreg proiectul va întâmpina probleme, adică le vom face necazuri şi celorlalte două spitale“, au arătat surse din spital. Acestea susţin că managerul spitalului, Mihaela Amariei, nu-şi dă interesul să dea în folosinţă noua reţea, deşi celelalte spitale au înregistrat costuri interne mai mici de la implementarea proiectului.

  

Actualul manager a revenit la Spitalul CF din Paşcani la începutul lunii septembrie. Jurista a fost numită directoarea spitalului pe 16 ianuarie 2013. Ulterior, reprezentanţii MT au depistat că managerul, fost secretar al Consiliului de Administraţie al spitalului şi participant la concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere, s-a ocupat personal de organizarea acestuia. Atunci, cu toate că ministerul a fost sesizat de reprezentanţi ai spitalului cu privire la incompatibilitatea apărută, MT a considerat că examenul s-a des­făşurat în condiţii legale. Un an mai târziu, după ce Corpul de Control al MT a evaluat activitatea din 2013 din spital, ministerul a revenit şi a explicat că managerul Amariei a câştigat concursul fără să respecte cerinţele minime.
 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Licitație finalizată pentru turnarea unor covoare asfaltice pe străzile din Pașcani

Marius Parteni

Legea Statutului rezerviştilor voluntari a intrat în vigoare. Recrutările încep în maximum 3 luni

Redacția

Primăria Pașcani angajează un economist pe perioadă determinată

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site