RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Donați păr pentru perucile copiilor bolnavi de cancer!


Ioana Maria Andrioaie este studenta in anul intai la Facultatea de Medicina din Iasi. A aflat ca o asociatie din Marea Britanie a demarat  o campanie numita “Doneaza par” pentru a  putea confectiona peruci pentru copiii bolnavi de  cancer.

Ioana a fost prima care si-a taiat parul, iar alte 9  fete i-au urmat exemplul. Persoanele care vor sa doneze par o pot contacta  pe Ioana Maria Andrioaie la Societatea Studentilor  Medicinisti Ieseni sau la numarul de telefon 0744.818.685.

Parul trebuie sa fie curat, uscat, sa nu aiba firele  despicate.Poate fi si vopsit, daca acele culori care au fost  folosite sunt naturale. Coditele ce pot fi donate de ieseni trebuie sa aiba  o lungime de cel putin 17 centimetri.

  

“Mi-am sectionat 26 de centimetri de par. Am primit feed-back din partea unor voluntari  care au trecut deja prin procesul de sectionare,  eu nu detin in acest moment toate donatiile,  le voi primi spre sfarsitul acestei luni, cand voi  trimite si primul pachet in Anglia unde este sediul Fundatiei Little  Princess Trust, pentru ca de fapt este o fundatie  britanica. Din pacate nu exista o fundatie de acest gen  la noi in tara, urmarim pe viitor extinderea acestui concept”, a spus Ioana Maria Andrioaie, studenta la UMF Iasi.

 sursa telem.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Un botoșănean a bătut recordul la băut spirt medicinal. I-a șocat pe medicii de la Urgențe

Redacția

Pașcaniul în scenariul portocaliu! Unitățile medicale copleșite de numărul mare de infectări

Oana Cordoneanu

Cel mai mare număr de decese de la începutul pandemiei. În 12 județe crește rata de infectare

Redacția
Încarcă...