RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

DOLIU la Casa Albă. Fosta primă doamnă Rosalynn Carter a murit duminică

Fosta primă doamnă a Statelor Unite Rosalynn Carter, pe care președintele Jimmy Carter a numit-o „o prelungire a mea” datorită rolului său deosebit de activ în administrația sa, a murit duminică la vârsta de 96 de ani, a anunțat Centrul Carter.

Rosalynn Carter a murit liniștită, cu familia sa alături, se arată într-un comunicat citat de Reuters. În mai 2023, familia Carter declarase că aceasta suferea de demență, dar continua să trăiască fericită în casa cuplului din Plains, Georgia.

Jimmy și Rosalynn Carter au fost cel mai longeviv cuplu prezidențial căsătorit, după ce s-au căsătorit în 1946, când el avea 21 de ani, iar ea 18 ani. După ce mandatul său solo s-a încheiat în 1981, el s-a bucurat, de asemenea, de mai mulți ani de după Casa Albă decât orice alt președinte dinaintea lui, iar ea a jucat un rol esențial în acești ani, inclusiv ca parte a Centrului Carter, organizație non-profit, și a organizației caritabile Habitat for Humanity

.„Cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată a fost să mă căsătoresc cu Rosalynn. Acesta este apogeul vieții mele”, a declarat Carter pentru canalul de televiziune prin cablu C-SPAN în 2015.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Acuzată că ”orchestrează” criza migranților, Moscova mută și se declară amenințată de SUA: ”Vor să înființeze un grup multinațional de forțe armate în imediata apropiere a graniței cu Rusia”

Redacția

A murit scriitorul francez Dominique Lapierre

Redacția

Victor Negrescu lucrează la posibilitatea de a obliga statele membre UE să justifice veto-ul aplicat în aderarea la Schengen – DECLARAȚII EXCLUSIVE

Redacția
Încarcă...