RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Doina Cucoș, lidera de sindicat de la Spitalul CF Pașcani: “Desființarea spitalelor CF un tun imobiliar ”. Dacă nu se revine asupra deciziei vor avea loc proteste ample în stradă

Lidera de sindicat a Spitalului CF Pașcani, Doina Cucoș, a făcut astăzi acuzații grave la adresa ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu. Aceasta a catalogat desființarea rețelei de spitale CFR din țară ca fiind o decizie luată din interese imobiliare și nu cu bună credință.

 

 “De aici din sediul sindicatului salariaților de la CF Pașcani transmitem către populația Pașcaniului și din împrejurimi că domnul ministru Relu Fenechiu la vreme de iarnă aproape că ne va scoate în stradă. Vineri ne-am întâlnit toți liderii de sindicat din cele 15 spitale CFR din țară pe care domnul ministru Relu Fenechiu vrea să le desființeze fără să consulte partenerul social, fără să explice caracterul de urgență  al Ordonanței. Se conturează din ce în ce mai clar ideea că la mijloc sunt interese imobiliare, Spitalele CF din țară ce au rămas încă în picioare dețin niște suprafețe atractive de pământ pentru mulți politicieni și prima mișcare pe care o poate face un astfel de ministru este să scape de o astfel de rețea de spitale neținând cont că aceasta este una strategică de siguranță națională. Pe ceferiști nu îi poți trimite să-și rezolve problemele de sănătate la o altă rețea din ministerul sănătății care nu va putea face față cu siguranță. Domnul Fenechiu  a spus că  această rețea de spitale CFR este de pe timpul comunismului. Fals domnule ministru, este din perioada interbelică și nu cred că o putem face pe regina Maria comunistă. Există un act de donație a reginei Maria către statul român în care o serie de proprietăți au fost donate statului Român cu mențiunea de a fi ale CFR-ului”, a spus Doina Cucoș, lidera sindicatului Spitalului CF Pașcani.

 Aceasta a  mai afirmat în conferință de presă, ce a avut loc în această dimineață, că în cazul în care nu se revine asupra acestei decizii vor avea loc proteste ample la core vor participa alături de cei direct afectați și membrii Federației Sanitas dar și ceferiști activi sau pensionari.

  

 “Avem alături de noi și federația Sanitas când vom ieși în stradă la care se adaugă și ceferiștii atât pensionari, cât și cei activi”, a mai adăugat Doina Cucoș.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Șefii executivului nu au scăpat de ce se temeau. Ultima licitație din PIDU contestată de o firmă din Transilvania

Marius Parteni

Operatorul local de transport public în comun urmărește să cumpere două autobuze second hand

Teona Gherasim

Guvernul României se pregătește să emită o hotărâre cu privire la exproprierile de la Barajul Lunca

Răzvan Grecu
Încarcă...