NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Doi tineri din zona Pașcani, au fost selectați la un festival-concurs internațional de folclor românesc

Festivalul-Concurs Internaţional de Muzică Populară Românească „În grădina cu flori multe”, a ajuns anul acesta la a XIV-a ediţie.

Evenimentul va avea loc în perioada 13-14 iulie, la Cernăuți. Pentru etapa finală a festivalului -concurs au fost selectați 20 de tineri interpreți din mai multe județe, iar din zona Pașcani, Mădălina Avădănei din Tătăruși și  Emanuel Băiceanu, Topile.  

  

Obiectivele acestei ample acțiuni culturale sunt afirmarea,lansarea și încurajarea tinerilor interpreți.

Festivalul-Concurs Internaţional de Muzică Populară Românească „În grădina cu flori multe”are trei secțiuni, și participă copii şi tineri, cu vârsta între 6 și 26 de ani, pe trei categorii de vârstă.

Organizatorii evenimentului sunt:  Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovareа Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuți, Școala Populară de Artă și Civilizație Românească Cernăuți în parteneriat cu: Centrul Cultural „Bucovina”, Suceava, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovareа Culturii Tradiţionale Iași, Asociația „Pro: Sănătate – Mediu – Educație – Cultură” (Pro-S.M.E.C) Moțca, Iași cu sprijinul Consiliului Județean Iași, Administrației Regionale de Stat Cernăuți. 

sursa foto facebook

 

Advertisements

Related posts

Ia – sărbătorită în premieră în municipiul nostru! Flori şi coroniţe pentru cele mai frumoase participante (VIDEO)

Ema Roman

Datini şi obiceiuri, teatru şi concerte de colinde, în luna decembrie, la Casa Municipală de Cultură. Vezi calendarul evenimentelor!

Ema Roman

Sărbătorile Iașului – 3 puncte de informare pentru pelerini deschise din 10 octombrie. Concert Smiley, Delia și James Arthur, pe 15 octombrie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site