RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

A murit Alexandru Nazarie, ultimul director al Regionalei CFR

Ultimul director al Regionalei CFR Iaşi a încetat din viaţă. Alexandru Nazarie a decedat vineri, la Spitalul de Neurochirugie, în urma complicaţiilor provocate de un atac vascular cerebral.

„Alexandru Nazarie a fost unul din directorii cu totul deosebiţi ai Regionalei Iaşi. A plecat de jos şi a urcat treaptă cu treaptă în ierarhia profesională. Mi-a fost director foarte mult timp, atât înainte de 1990, cât şi după aceea. Un profesionist desăvârşit, care a condus Regionala în timpul uneia dintre cele mai dificile perioade ale existenţei acesteia“, a declarat Iordan Vintilă, directorul Regionalei Iaşi a CFR Călători.

Născut la Bârlad, în 1938, Alexandru Nazarie a absolvit Colegiul Naţional. S-a căsătorit în 1961 cu Marta Monica Negruş, care avea să-i rămână alături timp de 52 de ani şi care i-a dăruit doi copii. Nazarie a absolvit Facultatea de Construcţii Drumuri şi Poduri din cadrul Institutului Politehnic în 1963, angajându-se apoi la Secţia 21 infrastructură a CFR Iaşi. Director adjunct al Regionalei CFR Iaşi în 1990, Nazarie a devenit director general al Regionalei un an mai târziu. Cu excepţia unei scurte perioade de cinci luni, în 1997, când a fost director general al Direcţiei Infrastructură din cadrul Societăţii Naţionale CFR, Nazarie avea să rămână director al Regionalei CFR Iaşi până la desfiinţarea acesteia, în octombrie 1998. Pensionat mai mult forţat, Nazarie a suferit la scurt timp un infarct, urmat de un atac cerebral în 2001. Perioada în care Alexandru Nazarie a condus Regionala CFR Iaşi s-a suprapus cu grevele angajaţilor din sistemul feroviar din anii ’90. Cele mai puternice dintre acestea au fost cele din 1990, 1994 şi 1998, ultima pornind de altfel chiar de la Iaşi.

  

sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Primul drive-in cinema la Iași: în weekend, la parcarea Iulius Mall

Redacția

PNL acuză: Loturi destinate construcției de locuințe atribuite în condiții preferențiale (VIDEO)

Marius Parteni

Cerc pastoral-misionar la Biserica din Sodomeni

Redacția
Încarcă...