NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Distribuitorii de energie se comportă din ce în ce mai abuziv

„Ne preocupă extrem de mult cum respectă ei (distribuitorii de energie, n.r.) reglementările, pentru că avem tot mai multe sesizări de comportamente abuzive”, arată vicepreşedintele ANRE.

 

 

 

Vicepreşedintele ANRE, Emil Calotă, a declarat joi că Autoritatea este „extrem de preocupată” de modul în care distribuitorii de energie respectă reglementările întrucât a primit din ce în ce mai multe sesizări de „comportamente abuzive”. „Ne preocupă extrem de mult cum respectă ei (distribuitorii de energie, n.r.) reglementările, pentru că avem tot mai multe sesizări de comportamente abuzive”, a afirmat Calotă într-o conferinţă.

El a adăugat că Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energie (ANRE) vrea ca preţul energiei distribuite să fie unul „corect”, stabilit pe baze corecte şi justificate. Calotă a mai spus că joi, la ora 14:00, ANRE va avea o întâlnire cu Transelectrica şi cu distribuitorii de electricitate pentru a analiza capacitatea reală de preluare în sistemul energetic naţional a energiei regenerabile, în special cea eoliană. Energia eoliană reprezintă cea mai mare parte a electricităţii obţinută din surse regenerabile din România. Reprezentanţii Transelectrica s-au plâns de mai multe ori în ultimii ani de dezechilibrele cauzate de volumul mare de energie eoliană injectată în sistemul naţional de transport al energiei.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Salvat de medici după o tentativă de suicid

Redacția

Vreme severă în întreaga țară: vânt puternic, frig, ninsori și viscol

Redacția

Pășcăneanul de 300 de kilograme urmează un regim sever, la Timișoara, pentru ca organele interne să poată face față unei intervenții chirurgicale

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site