NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Discuții fără sfârșit! Problema câinior comunitari dezbătută din nou

Veșnica problemă a câinilor comunitari de pe raza municipiului Pașcani, este una fără sfârșit! Subiectul a fost adus din nou în discuție în cadrul ședinței de Consiliu Local, care a avut loc astăzi. Consilierul Sorin Olariu (PMP) a atras atenția asupra unei situații, legată de maidanezi, în cartierul Fântânele.   

Am o problemă a câinilor comunitari! Am făcut o reclamație, au venit cei responsabili, au prins doi câini în cartierul Fântânele. Au dispărut pentru două luni, nu am stat să număr zilele. Constat că de câteva săptămâni acei câini sunt înapoi pe teritoriu, fac aceeași zarvă noaptea. Acum nu mai sunt doi, sunt patru. Doi, cei mai mari au fost luați de hingheri. Și au apărut din nou. Nu știu cum se gestionează această situație, cum au apărut din nou pe străzi”, a declarat consilierul local Sorin Olariu.

Gabriela Nedelcu, consilier local (PSD) a precizat tot în cadrul ședinței de Consiliu Local că și în cartierul Aerodrom sunt mulți câini fără stăpân și a cerut să se ia măsuri.

Viceprimarul Cristian Rățoi a precizat că va verifica cele reclamate, și că administrația locală va achiziționa cuști pentru prinderea maidanezilor. Acestea vor fi amplasate pe raza municipiului.

  

Câinii comunitari au fost de-a lungul timpului o situație greu de gestionat de către administrația locală, niciunul dintre primarii de după 1989 nereușind să o rezolve.

Problema maidanezilor este foarte des adusă în discuție și reclamată de pășcăneni, pe rețelele de socializare, Primăria fiind acuzată că nu gestionează situația. Maidanezii pun în pericol siguranța cetățenilor, în special  pe  a celor care lucrează în ture de noapte, dar și a copiilor.

Advertisements

Related posts

De ce nu-l dă Pantazi afară pe Dumea:„Sunt din ce în ce mai puțini cei care doresc să lucreze în astfel de servicii”

Marius Parteni

Rampa CFR de pe strada Gării plină de vegetație. Primăria va interveni în următoarele săptămâni!

Marius Parteni

ANRSC mută responsabilitatea încheierii contractelor la apă, în Consiliul Local Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...