NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Dinu Apăvăloaei, consilier judeţean PSD, declarat incompatibil de ANI

Lovitură grea pentru consilierul judeţean PSD – Dinu Apăvăloaei. Acesta a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională pentru integritate.

Advertisements

Potrivit concluziilor ANI, starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, precum şi a emiterii unor acte administrative, de pe urma cărora au existat foloase materiale, contrar prevederilor legale.
Contactat telefonic de reporterii noştri consilierul judeţean susţine că nu a primit încă decizia, dar o va contesta după ce îi va fi comunicată. „Plângerea e făcută de prin 2006, de atunci sunt verificat. Eu din câte ştiu am fost ales consilier judeţean, nu numit. Când voi primi decizia, mă voi adresa instanţei de judecată şi o voi contesta”, ne-a declarat Dinu Apăvăloaei.
În decizia ANI se specifică că Dinu Apăvăloaei s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de Consilier județean în cadrul Consiliului Judeţean Iași, în perioada 2008 – 2012. Atunci ADEMS SRL și AMED GROUP SRL, societăți comerciale în cadrul cărora soția și copii acestuia au deținut sau dețin calitatea de asociați și funcția de administratori, au încheiat un număr de opt contracte de prestări de servicii cu SC LUCRĂRI DRUMURI ȘI PODURI SA, societate comercială înființată de către Consiliul Județean Iași.
Astfel, DINU APĂVĂLOAEI nu a respectat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora consilierii judeţeni care au funcţia de administrator precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat, nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective.

 

  

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

PMP adună semnături pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin

Redacția

Andrei Rîznic, vicepreședinte PNL Pașcani a demisionat din partid!

Răzvan Grecu

Viorica Dăncilă speră să fie votată președinte de pășcăneni, însă Guvernul pe care îl conduce blochează funcționarea municipiului!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site