RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Diagnostic șocant al OMS. Sunt șanse mai mari să câștigi la loto decât să scapi de infectarea cu Covid-19

Cei care sperau că numai norocul îi va proteja de infectarea cu noul coronavirus au primit un răspuns dur de la un expert de vârf al Organizației Mondiale a Sănătății.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgențe Sanitare, a declarat publicului că, statistic, este mai probabil să câștigi la loterie decât să scapi de o infecție cu Covid-19, scrie The Telegraph.

„Dacă nu găsim un vaccin și nu continuăm să suprimăm acest virus și presupunând că acest virus se răspândește la 60 sau 70% din populația din lumii, șansele efective de a scăpa de infecție sunt de una din 200. Din această perspectivă, gândiți-vă la șansele dvs. de a câștiga la loterie”, a spus oficialul OMS.

La rândul său, dr. Maria van Kerkhove, coordonatorul tehnic al OMS pentru Covid-19, avertizează că în lume se înregistrează creșteri a numărului de spitalizări, iar „acest lucru este îngrijorător pentru că nu a venit încă sezonul gripal”.

  

”Pierdem 5.000 de oameni pe zi din cauza Covid”

„Este încă un virus vicios”, a completat dr. Ryan. „Încă pierdem 5.000 de oameni pe zi din cauza deceselor Covid confirmate. Acest lucru nu ia în considerare persoanele care pot muri pentru că nu au fost niciodată testate, nu poate conta toate celelalte cauze ale decesului, deoarece serviciile de sănătate au fost întrerupte”.

Chiar și cu așa-numitele infecții „ușoare”, „pur și simplu nu știm care este impactul pe termen lung al acestui virus”, a subliniat el.

Nu toată lumea are o recuperare completă de la acest virus, iar acest lucru este valabil inclusiv pentru tinerii fără alte afecțiuni.

ziarul de iasi

Related posts

CCR: Legea privind măștile gratuite pentru românii cu venituri mici e constituțională

Redacția

Medicul Rafila atrage atenția asupra măștilor pe care le vor purta copiii la școală: Trebuie adaptate

Redacția

Trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit după ce la masă li s-a servit peşte

Redacția
Încarcă...