NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dezinsecția s-a amânat din cauza condițiilor meteo. Se ia în considerare ca anul viitor să se facă această operațiune cu avionul

Noaptea trecută trebuia să aibă loc la Pașcani, a patra etapa de dezinsecție, anunțată pentru perioada 10-14 august. Însă, din cauza condițiilor mete nefavorabile, aceasta a fost amânată. Anunțul a fost făcut de primarul Marius Pintilie, în cadrul conferinței săptămânale.

”Din cauza condițiilor meteo, a bătut vântul, s-a amânat dezinsecția care trebuia să înceapă aseară. Când se întâmplă acest lucru nu poți să faci un lucru de calitate. De sâmbătă vor urma ploi, până marți. În noaptea de marți spre miercuri, sau joi va fi programată din nou această etapă de dezinsecție. Repet ce am spus și altădată. Ca să aibă efect, ar trebui ca fiecare proprietar de teren sau Asociație de Proprietari,la bloc să facă dezinsecție pe casa scării, și în special pe subsol. Noi facem pe domeniul public, pe canalizări, parcuri, cimitir, pe străzi. Deocamdată cam atâtea se poate”, a declarat primarul Marius Pintilie.

Chiar dacă anul acesta au fost efectuate trei etape ale dezinsecției, pe raza municipiului Pașcani, de către societatea CLP Ecoserv SRL, cetățenii sunt nemulțumți de eficiența intervențiilor, și au făcut reclamații privind disconfortul creat de insecte.  Primarul Marius Pintilie a anunțat în cadrul conferinței de presă că se ia în considerare ca anul viitor să se facă dezinsecție cu  avionul.  

Advertisements

” Am luat în considerare propunerea venită și din mediul online, de la cetățeni, pentru la anul să încercăm să facem o dezinsecție cu avionul, poate are o eficiență mai mare. Asta înseamnă că trebuie să facem proceduri în Consiliul Local, în sensul că avem nevoie de tarife speciale, pentru dezinsecția cu avionul. Nu este o chestiune care se face de la o săptămână la alta, doar prin voința mea”, a mai precizat primarul.

Advertisements
  

Mai multe primării din țară au apelat la dezinsecția cu avionul, iar eficiența tratamentului a fost mare.    

Advertisements
Advertisements

Related posts

Târgu Frumos: Parcul din centrul orașului, un loc plin de verdeață! (VIDEO)

Redacția

Transportatorii opresc activitatea în toată ţara

Redacția

Consilier județean: „Era normal ca mai întâi Consiliul Județean să dea votul pentru sau împotriva majorării de preț a apei”

Răzvan Grecu
Încarcă...