NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură Magazin

Detalii neștiute despre ia tradițională românească

Modul în care ne raportăm la simbolurile și tradițiile românești contribuie activ la influența pe care o resimțim atunci când vorbim despre tradiția populară. Așa cum este de așteptat, în această categorie intră și discuția despre diverse ii traditionale, care păstrează intact elementul de istorie și îl face din ce în ce mai important. Mai mult decât atât, o ie populara care are deja câțiva zeci de ani de existență a trecut prin mâinile a numeroase persoane pentru a putea fi confecționată în mod corespunzător. Tocmai din acest motiv, stă în responsabilitatea noastră să descoperim toate informațiile necesare despre o rochie traditionala, care va face parte din garderoba noastră!

Care este semnificația simbolurilor existente pe orice ie traditionala?

Nu este un secret faptul că micile simboluri existente pe fiecare bluza tip ie sunt și cele care schimbă complet aspectul acesteia. De altfel, vorbim aici despre elemente cu dimensiuni foarte scăzute, care pot înfrumuseța la superlativ articolele vestimentare.

Din punct de vedere estetic, avem de-a face cu elemente inspirate din natură și viață, respectiv:

  
  • Simbolul echilibrului – atunci când găsești acest element pe o ie nationala, te vei putea bucura să descoperi faptul că acesta este reprezentat de cruce;
  • Simbolul regenerării – este exprimat printr-un cerc;
  • Simbolul norocului – poate fi observat prin existența unui trifoi cu patru foi;
  • Simbolul prosperității – vorbim aici despre spicul de grâu.

În momentul în care regăsești aceste simboluri pe o ie romaneasca, te bucuri de o piesă vestimentara care respectă toate caracteristicile în ceea ce privește designul impus.

Ce presupune procesul de obținere a unei ii romanesti?

În cazul în care nu ai văzut niciodată cum se obține o camasa traditionala, nu ai de ce să-ți faci grij. Noi îți vom explica pe îndelete tot ceea ce trebuie să știi, inclusiv materialele care sunt utilizate la obținerea veșmintelor.

Așa se face că, pe lângă bumbac, se utilizează borangicul. Acesta este prelucrat cu foarte mare grijă, însă necesită o perioadă destul de lungă pentru a fi lucrat. Vorbim aici despre câteva zile în cazul în care se folosește războiul sau, după caz, câteva luni, în cazul în care este cusută manual. Ori de câte ori vrei să achiziționezi haine traditionale la prețuri ideale, poți utiliza avantajele puse la dispoziție de un comparator de prețuri, cum este 3CHEAPS. Încă de la prima căutare, vei putea obține rezultate în timp real, care afișează întocmai prețurile existente pe alte website-uri.

Ce alte elemente sunt necesare pentru obținerea unui costum traditional romanesc?

Chiar dacă bumbacul și borangicul sunt cele mai importante două elemente, pentru a putea obține un costum traditional ai nevoie numaidecât și de o ață colorată, mătase și de diverse ace cu dimensiuni variate. Atunci când sunt folosite, acestea oferă întocmai aspectul obiectelor vestimentare populare, menite să îți înfrumusețeze garderoba și să îți aducă un plus de istorie în hainele de zi cu zi. De asemenea, beneficiul pe care îl aduce o ie tradițională este că aceasta poate fi asortată și accesorizată cu absolut orice element garderoba ta, ceea ce te va putea ajuta să ai parte de rezultatele dorite!

Advertisements

Related posts

Tradiţii şi obiceiuri în Joia Mare sau Joia Neagră. Semnificația celor 12 Denii

Redacția

Ce sunt covrigii? Când au fost inventați și din ce sunt făcuți

Redacția

Frigiderul plin, unul dintre idolii societății de azi

Redacția
Încarcă...