RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Destin crunt pentru o asistentă de la Spitalul Municipal de Urgență. A decedat sub privirile colegilor care au vrut să o salveze

image

Moartea a lovit fulgerător în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. O asistentă de la Secția de Boli Infecțioase a decedat în dimineața zilei de 13 februarie, în Compartimentul de Reanimare a unității medicale.Conducerea Spitalului Municipal de Urgență și întreg colectivul regretă pierderea.

 

  

 Brândușa Sava, de 44 de ani, era încadrată pe funcția de asistentă în cadrul Secției de Boli Infecțioase. Diana Acsinte, directorul medical al spitalului, o descrie ca o persoană extrem de serioasă.

 ”Regretăm foarte mult decesul colegei noastre, care a fost un salariat de mare încredere. Dispariția ei lasă neajutorată o familie de bătrâni, dar și o fetiță de care era tare apropiată. Un copil dependent de mama ei”, ne-a declarat Diana Acsinte, directorul medical al SMU Pașcani.

 Brândușa Sava era divorțată de soțul cu care a adus pe lume o fată, care suferă de o boală gravă. A strâns din dinți, și așa cum o adevărată mamă nu își lasă copilul, a făcut tot posibilul să o îngrijească, să o crească.

Durearea în cazul morții ei este și cu mult mai tragică, ținând cont de faptul că femeia ar fi încercat să își refacă viața alături de un alt bărbat, cu care urma să își unească destinele în perioada următoare.  

 Decesul asistentei a survenit în dimineața zilei de 15 februarie, în jurul orelor 4.30. Femeii i s-a făcuse rău cu câteva ore înainte, în timp ce se afla la servici. Colegii s-au speriat și au transportat-o de la Boli Infecțioase în Compartimentul de Primiri Urgențe. Conform celor spuse de Diana Acsinte echipa multidisciplinară a unității medicale s-a întrunit pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

 ”Este un caz tragic. Colegii noștri au făcut tot ce a stat în puterea lor să o țină în viață. În timpul intervenției s-a descoperit că suferea de o boală foarte gravă. Din păcate ne-a decedat o asistentă medicală”, ne-a mai declarat Diana Acsinte, directorul medical al SMU.     

 Asistenta suferea de cancer la colon, descoperit de echipa medicală în timpul intervenției. Ea fuse diagnosticată inițial cu ocluzie intestinală. În timpul intervenției a pierdut mult sânge, fapt pentru care a fost solicitată o cantitate suplimentară de la Iași.       

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Papa Francisc surprinde din nou: „Uneori e mai bine ca părinții să se despartă pentru binele copiilor”

Redacția

Fără apă potabilă până la orele 22.00 în Blăgeşti, Hărmăneştii Vechi, Boldeşti, Stroeşti şi Cotnari

Ema Roman

Republica Moldova a închis granița pentru cei care vin țări afectate de coronavirus. Doar basabenii pot trece vama

Redacția
Încarcă...