NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Delegație din Turcia la Liceul Economic ”Nicolae Iorga” Pașcani

Aproximativ 50 de persoane au vizitat astăzi municipiul Pașcani, în cadrul unui proiect educațional. Aceștia sunt oaspeți din Turcia, din regiunea Duzce, ce au împreună cu Liceul Economic ”Nicolae Iorga” un proiect al cărui grup țintă sunt copii instituționalizați, ai căror părinți sunt plecați în străinătate, copii care provin din familii monoparentale.

În cadrul acestui proiect, au fost selectați 12 diriginți care au identificat câte 3 copii cu astfel de probleme cu care au început un program de consiliere.

Delegația a vizitat astăzi în prima fază fabrica de drojdie Pakmaya, iar mai apoi au fost primiți cu pâine și sare dar și cu un spectacol muzical de către Liceul ”Nicolae Iorga”. Tot astăzi, turcii vor vizita școala iar la final se vor deplasa la Târgu Neamț pentru a vizita Cetatea Neamțului.

  

Instituțiile implicate în acest proiect sunt 4 din Turcia: Mustafa Kemal Orta OkuluSchool, Ismet Pașa Orta OkuluSchool, AbantizzetBaysal Universitesi și Duzce Rehberlikve Araștirm Merkezi și 7 din România: Inspectoratul Școlar Județean Iași, Casa Corpului Didactic ”Spiru Haret” Iași, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi” Iași, Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții Iași, Liceul Economic ”Nicolae Iorga” Pașcani, Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Sectorul de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală.

”Este un proiect Comenius Regio, se numește Let’s share our problems și se referă la problemele tinerilor. Grupul țintă este format din copii instituționalizați, copii ai căror părinți sunt plecați în străinătate,care provin din familii monoparentale. Fiecare diriginte din cele 12 formați, a selectat un grup de 3 copii care se confruntă cu astfel de situații și au început un program de consiliere cu ei, tocmai în vederea eliminării acestor dezavantaje din viața lor” ne-a declarat Lidia Andronache, coordonator al proiectului.

Advertisements

Related posts

Titularizare: cei mai mulţi candidaţi, la Limba română

Redacția

Au intrat banii pentru voucherele de vacanță ale profesorilor

Redacția

Emoție și bucurie la început de an școlar pentru elevii de la Liceul Mihai Busuioc! Care au fost urările oficialităților!

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site