NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Declarație Politică: Ziua Internațională a Scriitorilor

Data de 3 martie este Ziua Internațională a Scriitorilor, recunoscută la nivel mondial ca zi în care se omagiază scriitorii și mai ales rolul acestora în dezvoltarea societății.

Astfel, pe 3 martie îi celebrăm cu mare drag pe cei care, prin cărțile și operele lor literare, ne ajută să ne transpunem în roluri diverse, în lumi îndepărtate, să ne dezvoltăm și să vizităm locuri incredibile.

Sărbătorită încă din 1986, Ziua Mondială a Scriitorilor este și un prilej excelent pentru promovarea prieteniei și a sprijinului intelectual între scriitorii din toate colțurile lumii.

  

Într-o societate în care valorile superioare devin poate tot mai șterse, tot mai ignorate, a încerca să îndrepți ceva devine o datorie sfântă a oricărui om de bună credință.

„Nu știu dacă am să îndrept lumea, dar dacă n-aș abate omenirea din calea răului decât atât cât abate un bob de nisip albia unui fluviu, și totuși datoria mea e limpede…precisă” – sunt ideile lui Gelu Ruscanu, personajul principal din drama lui Camil Petrescu, „Jocul ielelor”.

Frumosul stimulează trăirea spirituală și contribuie, prin aceasta, la desăvârșirea omului. Revelând frumusețile lumii, precum și celelalte valori superioare – binele și adevărul, scriitorii îi învață pe oameni să trăiască în armonie, iar aceasta înseamnă pace, bucurie și fericire. În același timp, arta sporește omenia și dragostea dintre oameni.

Cu toate acestea, frumosul nu există în sine, în mod abstract, ci numai concretizat într-un peisaj, într-un decor, într-o operă de artă. Altfel spus, frumosul există numai într-un subiect care îl receptează, într-o conștiință capabilă să-l perceapă, să-l înțeleagă și să se minuneze de el.

Aceasta presupune o anumită cultură a subiectului, care trebuie să aibă un gust estetic, un simt al frumosului, o sensibilitate la frumos. Iar toate acestea se dobândesc și se cultivă prin educație în familie, în școală, societate.

De aceea este important să promovăm literatura și oamenii deosebiți care o făuresc.

 Senator, Sorin – Constantin Lazar

Advertisements

Related posts

AlegeriLocale2020/ANI lansează pe site o secţiune dedicată; listă actualizată cu cei care nu pot candida

Redacția

Campania electorală a început la Pașcani, de Ziua Națională. Primarul a scos plicul cu bani de la naftalină (FOTO)

Marius Parteni

Decizii USL: Referendum pentru validarea Constituţiei, în luna mai, simultan cu alegerile europarlamentare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site