NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Decizii USL: Referendum pentru validarea Constituţiei, în luna mai, simultan cu alegerile europarlamentare

Referendumul pentru validarea Constituţiei modificate ar urma să aibă loc simultan cu europarlamentarele din luna mai, potrivit unei decizii luate în cadrul USL. Consultarea populară se va desfăşura timp de două zile, cu prag de validare de 50%. Perioada vizată ar fi 24-25 mai.

Ministrul de Interne, liberalul Radu Stroe, a confirmat, înaintea şedinţei USL, informaţia privind decizia USL de organizare a referendumului pentru modificarea Constituţiei simultan cu europarlamentarele. “Probabil două zile”, a mai afirmat Stroe, întrebat dacă referendumul de revizuire ar putea fi organizat pe parcursul a două zile.

Ministrul a mai precizat că în protocolul USL se va menţiona numele candidatului USL la alegerile prezidenţiale, precum şi al premierului.

  

Liderii USL au decis, duminică seară, într-o şedinţă restrânsă, informală, să convoace referendumul pentru revizuirea Constituţiei în luna mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Totodată, USL a stabilit ca referendumul să se desfăşoare pe parcursul a două zile. Referendumul se va desfăşura cu un prag electoral de 50% prezenţă.

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu urmează să anunţe oficial aceste decizii în cursul zilei de luni, într-o conferinţă de presă susţinută în comun, imediat după şedinţa oficială a USL, convocată pentru ora 11.00.

Liderii USL au discutat, duminică seară, în cadrul unei întrevederi în format restrâns, despre candidatura la alegerile europarlamentare pe liste comune, precum şi despre gradul în care protocolul USL va suferi modificări.

sursa: mediafax

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Liderul Partidului Noua Republică Pașcani a sesizat DNA-ul împotriva conducerii PSA

Răzvan Grecu

E oficial: Liliana Romaniuc candidează din partea ARD contra lui Neculai Rățoi. Vasile Sandu, șansele cele mai mari pentru funcția de președinte al PDL

Marius Parteni

Încă un tânăr din PSD în echipa din Consiliul Local

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site