RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce unii oameni sunt stângaci și cât de mult afectează asta sănătatea?

Ce anume ne face stângaci? Un nou studiu a asociat variante rare ale anumitor gene cu faptul că unii oameni lucrează sau scriu mai bine cu mâna stângă.

Învățarea modului în care aceste variații fac ca stângacii să fie diferiți în alte aspecte ar putea ajuta la rezolvarea unor mistere cum ar fi modul în care genele îi pot face pe oameni mai susceptibili la tulburări de neurodezvoltare sau boli neurodegenerative.

Ce anume ne face stângaci? Cercetătorii de la Institutul Max Planck pentru Psiholingvistică din Olanda au studiat date genetice de la peste 350.000 de oameni. Ei au descoperit unele similitudini și diferențe potențiale între tulburările legate de creier și factorii de codare rari care contribuie la a fi stângaci.

Orientările restricționate care seamănă cu reflexiile inversate ale mâinilor umane sunt surprinzător de comune în biologie. Chiar și moleculele au adesea o orientare consecventă, numită chiralitate. Componentele proteinei au de obicei o structură descrisă drept stângace, de exemplu, în timp ce ADN-ul găsit în mod natural în toate lucrurile vii se răsucește spre dreapta.

  

Ce anume ne face stângaci și ce gene sunt responsabile?  » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Favbet Romania

Redacția

BREAKING Grevă generală în educație începând din 22 mai, anunță reprezentanții celor trei mari sindicate / „Peste 70% dintre profesori au optat pentru grevă. E voința oamenilor de a intra în grevă generală”

Redacția

O jucătoare ucraineană de tenis a fost huiduită la Roland Garros după ce a refuzat să-i strângă mâna adversarei din Belarus

Redacția
Încarcă...