NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce ordonanța plafonării în energie nu e o veste tocmai bună. Ceva nu s-a spus / Expert: „S-ar putea să vedem alte plafoane, alte prețuri sau să se stingă lumina”

Otilia Nutu, analist în energie și infrastructură la Expert Forum, a declarat pentru HotNews.ro că noua ordonanță de urgență privind plafonarea și compensarea prețurilor la energie nu va putea fi aplicată dacă nu se vor opera noi modificări. Această atrage atenția că există riscul ca România să nu poată asigura necesarul de energie electrică și să avem o situație de black-out. „Degeaba reglementezi prețul dacă nu ai cantitatea de energie electrică și trebuie să o imporți”, spune Otilia Nuțu.

Linii de transport pentru energie electricăFoto: Dreamstime.com

„Pentru consumatorii casnici plafoanele prevăzute în ordonanță le va asigura aceeași factură ca anul trecut, dar problema reală este dacă va fi dacă fi suficientă electricitate. Degeaba este curentul ieftin dacă nu este. Soluțiile sunt fie crești prețul, fie tai curentul. Ordonanța va fi cel mai probabil corectată din nou, trebuie modificată altfel rămânem fără curent. S-ar putea să vedem alte plafoane, alte prețuri sau să se stingă lumina”, a declarat pentru HotNews.ro, Otilia Nuțu analist în energie și infrastructură la Expert Forum.

Advertisements
  

Aceasta susține că nu a existat o consultare reală cu jucătorii din piață. „Ordonanța a apărut de azi pe mâine. Problema de fond este că nu se gândesc când fac niste legi.

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ramona Bădescu, în lacrimi. Tatăl vedetei a murit infectat cu coronavirus

Redacția

Cioloș: Dacă guvernul pe care USR îl va propune va trece, va fi un guvern fragil. Poate să pice după aceea, oricând în Parlament

Redacția

Alegeri parlamentare în Italia: Este așteptat cel mai de dreapta guvern de la Benito Mussolini încoace. Giorgia Meloni favorită pentru postul de prim ministru

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site