RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce e aproape imposibil ca România și Polonia să rupă relațiile diplomatice cu Moscova/ Datoriile istorice pe care cele două state le au de recuperat de la Rusia

La 29 aprilie, un imobil aflat în administrarea Ambasadei Federației Ruse la Varșovia a fost confiscat de către autoritățile polone, în baza unei hotărâri judecătorești definitive. Ambasadorul rus în Polonia, Serghei Andreiev, a declarat imediat că întregul personal diplomatic „este gata să își facă bagajul în cel mai scurt timp”. „Vă asigur că și eu, și colegii mei, luăm foarte în serios posibilitatea de a părăsi Polonia”, a mai spus trimisul diplomatic al Moscovei.

De ce Polonia, ca și România, nu a decis ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia după declanșarea agresiunii împotriva Ucrainei?

România și Polonia: de ce nu se rup relațiile diplomatice cu Rusia?

În primul rând, Federația Rusă reprezintă încă o forță în peisajul sistemului relațiilor internaționale, în ciuda declinului evident al influenței și puterii Moscovei în ultimii 30 de ani, după dezmembrarea URSS, în 1991.

  

România și Polonia au o tradiție istorică a neînțelegerilor și diferendelor cu Rusia, care sunt urmări directe ale ocupațiilor ruse și sovietice asupra acestor state. De mai bine de un secol, România revendică tezaurul Băncii Naționale, al Casei Regale și al diverselor instituții de cultură, trimis în Rusia în toamna anului 1916. Ocuparea Basarabiei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO SuperLiga: CFR Cluj urcă pe locul secund al clasamentului – Victorie obținută în prelungiri

Redacția

Sunt sporturile de iarnă bune pentru sănătatea ta?

Redacția

Ciolacu, după ce Dragnea a acuzat că PSD e infiltrat: „Ceva infiltraţii am făcut la coloană”. Despre acuzaţia de blat: „Dorm cu poza lui Iohannis sub pernă”

Redacția
Încarcă...