NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

De astăzi începe Postul Adormirii Maicii Domnului

Crestinii ortodocsi intra de astazi, 31 iulie, in Postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut in popor si ca Postul Sfintei Marii.

Denumita popular postul Sânta-Mariei, perioada precede sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului si a fost rânduita de Biserica spre aducerea aminte de virtutile alese ale Sfintei Fecioare si de postul cu care ea însasi, dupa traditie, s-a pregatit pentru trecerea la cele vesnice.

Astfel, timp de doua saptamâni, credinciosii tin al treilea mare post din an, dupa cel al Pastilor si cel al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Adormirea Maicii Domnului sau Pastile verii reprezinta cea mai importanta sarbatoare închinata Sfintei Maria, iar pentru români este si ocrotitoarea marinarilor, în mai multe orase fiind organizate procesiuni cu icoane si pelerinaje. Acest post are o durata de doua saptamâni. Lasata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului se face pe data de 31 iulie.

În cazul în care aceasta data pica miercuri sau vineri, cum se întâmpla în acest an, se lasa sec în seara zilei de marti, 30 iulie, si postul începe miercuri, pe 31 iulie. In traditia populara este considerat a fi si cel mai nou dintre cele patru posturi de durata.

Articol integral pe www.bzi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Cele mai bune zece filme din lume care abordează tematica unor criminali în serie reali sau fictivi

Redacția

Persoanele care au contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea comunei Ruginoasa, evocate în cadrul Centrului Cultural (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Statuete de Oscar pentru artistii de opera

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site