NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

David Popovici este cel mai rapid înotător de pe planetă. A doborât recordul mondial la 100 de metri liber, la CE de natație de la Roma

David Popovici a stabilit un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, reușind, la 17 ani, o performanță istorică pentru înotul românesc. El a obținut sâmbătă medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, cu un timp prin care a doborât recordul mondial care data din 2009. 

David Popovici, campion mondial en titre, a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.

Pentru David Popovici, aflat încă la vârsta junioratului, este cea mai importantă realizare a carierei sale – extrem de promițătoare – de până acum.

Citiți și: Prima reacție a lui David Popovici după ce a doborât recordul mondial la 100 de metri liber

Advertisements
  

David Popovici se calificase vineri seara în finala probei de 100 m liber cu cel mai rapid timp – 46 sec 98/100, un nou record european.

Advertisements

Maghiarul Kristof Milak a câştigat sâmbătă argintul la proba de 100 de metri liber,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Leandro Lo, unul din cei mai mari campioni de Jiu Jitsu din toate timpurile, a fost împușcat în cap și a intrat în moarte cerebrală

Redacția

Emma Răducanu, campioană la US Open 2021. Cronica în imagini a unui basm devenit realitate

Redacția

CS Kosarom Pașcani începe pregătirile pentru noul sezon competițional lunea viitoare

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site