RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

David Popovici este cel mai rapid înotător de pe planetă. A doborât recordul mondial la 100 de metri liber, la CE de natație de la Roma

David Popovici a stabilit un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, reușind, la 17 ani, o performanță istorică pentru înotul românesc. El a obținut sâmbătă medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, cu un timp prin care a doborât recordul mondial care data din 2009. 

David Popovici, campion mondial en titre, a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.

Pentru David Popovici, aflat încă la vârsta junioratului, este cea mai importantă realizare a carierei sale – extrem de promițătoare – de până acum.

Citiți și: Prima reacție a lui David Popovici după ce a doborât recordul mondial la 100 de metri liber

  

David Popovici se calificase vineri seara în finala probei de 100 m liber cu cel mai rapid timp – 46 sec 98/100, un nou record european.

Maghiarul Kristof Milak a câştigat sâmbătă argintul la proba de 100 de metri liber,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Spectacolul Premier League revine la Digi Sport

Redacția

Neculai Tarcan despre terenul de rugby din vale:”E un fel de maidan, dar un maidan care a scos numai sportivi de performanță”

Teona Gherasim

Tg. Frumos: Primarul alături de 250 de suporteri merg la barajul de promovare Viitorul – FC Pojorâta

Marius Parteni
Încarcă...