RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Datorii imense la o societate din subordinea Consiliului Local! Falimentul e doar o chestiune de timp!

Consilierii locali au pe masa de lucru proiectul de buget al unei societăți comerciale din subordine. Documentul care va fi discutat în ședința de joi, scoate la iveală o situație dezastruoasă: societate EcoServ S.R.L.  este în pragul falimentului. Aceasta are datorii de peste 1.400. 000  lei, iar conturile i-au fost blocate anul trecut de Salubris S.A., pentru o datorie de peste 500.000 lei.

În acest context, societății EcoServ S.R.L. i s-au delegat prin încredințare directă mai multe servicii publice.  Astfel, serviciul de transport local va fi operat de această societate alături de cel de dezinsecție și deratizare , dar și cel de întreținere a căilor de acces din municipiu.

Starea economică precară a societății a determinat Primăria să ia decizia ca banii dați pentru cumpărarea de autobuze să fie administrați de municipalitate, care în perioada următoarea ar urma să facă această achiziție.

În iulie 2019, auditorul independent, Doina Miron, transmitea aleșilor locali un raport ce semnala starea de faliment a societății.

  

„Atragem atenția asupra Anexelor I și II ale situațiilor financiare la 31.12.2018, societatea a înregistrat profit net de 41.635 de lei, sumă care nu acoperă pierderile acumulate în anii precedenți și anume: o pierdere netă de 933.505 lei în cursul exercițiului financiar încheiat la 31.12.2017 ,o pierdere netă de 96.656 lei în cursul exercițiului financiar încheiat la 31.12.2016, o pierdere netă de 465.592 lei în cursul exercițiului financiar încheiat la 31.12.2015, iar datoriile curente la 31.12.2018 sunt de 2.020.373 de lei. După cum este menționat în anexe, aceste evenimente și condiții, împreună cu alte aspecte prezentate indică existența unei incertitudini semnificative care ar putea pune în mod semnificativ la îndoială capacitatea Societății de a continua activitatea”, se arată în expertiza independentă.

Cu toate acestea, consilierii PSD și PMP au manifestat încredere față de parcursul acestei societății delegându-i servicii publice care au nevoie de un operator stabil, din punct de vedere financiar, pentru a se dezvolta.

Related posts

Centrul Rezidențial ‘’Sfântul Nicolae’’ din Pașcani va fi înlocuit cu case de tip familial

Redacția

Discuții pe marginea colectării selective. Primăria blochează măsura, prin lipsa platformelor special amenajate

Marius Parteni

Contribuabilii invitați de Administrația Finanțelor Publice Pașcani la o întâlnire informală

Răzvan Grecu
Încarcă...