RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie a dezvăluit ce bani a câștigat de la Primărie, după prima lună de muncă! S-a trezit cu bani mai mulți în cont, fără să solicite aceste lucru

Situație încurcată la Primăria Municipiului Pașcani, cu privire la salarizarea primarului Marius Pintilie și  a viceprimarului Cristian Rățoi. Aceștia s-au trezit pe 10 decembrie cu mai mulți bani, decât ar fi trebuit, în conturi, după ce Direcția Economică le-a virat și un spor de 25 % pentru implementarea unor proiecte europene.

Dacă în mandatul primarului Dumitru Pantazi și a viceprimarului Gabriela Nedelcu pentru a se plăti acești bani a fost nevoie de trei dispoziții de primar, prin care indemnizația era majorată succesiv cu 15, 20 și 25%, la noii șefi ai administrației locale, nu a mai fost nevoie de astfel de documente, contabilii municipalității considerând că efectul legii este de ajuns.

Într-o conferință de presă care a avut loc astăzi, primarul Marius Pintilie a răspuns unor întrebări pe această temă și a dezvăluit ce bani a încasat în luna noiembrie. Edilul șef a declarat că el nu a solicitat sporul de 25% și că a rămas surprins când a văzut în cont mai mulți bani. După ce contabilii Primăriei au susținut că banii au fost virați sub efectul legii și că nu poate renunța la ei, Pintilie a luat decizia de a-i dona.

„Salariul primarului este de 8.000 de lei, eu am încasat pe luna noiembrie 9.000 și ceva. Am consultat legislația, care spune că diferența care vine din sporurile pentru proiectele europene este obligatorie. Asta spune legea, că ei (n.r. Direcția Economică) sunt obligați să mi-i dea. Această diferență cu siguranță o voi dona. Eu am primit salariul pe card. Nu am solicitat niciodată acest spor. În momentul în care am deschis aplicația de pe telefon, am văzut suma pe care am primit-o. Următorul lucru pe care l-am făcut, a doua zi, am întrebat de ce mi s-au dat mai mulți bani decât indemnizația de primar. Mi s-a spus că v-am dat mai mult pentru că asta este legislația. Am întreba dacă e opțional sau obligatoriu. În legislație scrie că indemnizația se majorează, nu spune se poate majora, cu procentul respectiv dacă sunt proiecte europene. Și am înterbat atunci eu ce fac, că nu vreau banii ăștia? Și mi-au zis că noi suntem obligați să vi-i dăm, dumneavoastră puteți face ce vreți cu ei, puteți să-i donați. Și eu v-am informat acum că din punctul meu de vedere, dar vorbesc doar pentru mine , pentru că este doar salariul meu, nu pot vorbi pentru altcineva, diferența asta de bani pe care o primesc lunar am să o donez”, a declarat primarul Pintilie.

  

Contactată telefonic, secretarul Irina Jitaru a declarat că va verifica situația și a spus că la prima vedere și în cazul actualilor șefi ai administrației publice ar trebui emise dispoziții pentru majorarea indemnizațiilor cu sporul de 25%.

Related posts

Examen de promovare în grad profesional la Primăria Pașcani

Redacția

Sporul pentru condiții vătămătoare va fi redus

Redacția

Proiectul Bugetului și Lista de investiții pentru 2014 au fost publicate pe site-ul Primăriei! Vezi ce investiții vor fi realizate în Pașcani anul viitor!

Răzvan Grecu
Încarcă...