RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dan Diaconescu pierde procesul cu presa / A cerut daune pentru că s-au prezentat date din dosarul în care era acuzat de sex cu minore / Trebuie să plătească avocații structurilor media / Sentința nu e definitivă

Fostul patron al OTV Dan Diaconescu a pierdut procesul cu 24 de televiziuni şi publicaţii din presa scrisă şi online. El a solicitat magistraților de la Judecătoria Sectorului 1 să oblige presa la plata unor daune, pentru că au prezentat date din ancheta în care este cercetat de procurori pentru sex cu minore.

El a acuzat în mai 2023 că este supus unui „linşaj mediatic”şi este „denigrat şi defăimat” în mass-media.

Printre televiziunile chemate în judecată se află Pro TV, Antena 1 şi Antena 3, Kanal D, România TV, Prima TV, B1 TV, Realitatea Plus, alături de publicaţiile Adevărul, Hotnews, G4 Media, Gândul, DC News şi trustul Ringier România.

Sentința dată marți de judecători nu este definitivă și îi cere lui Diaconescu să le plătească structurilor media avocații angajați pentru această cauză. Sumele plătite avocaților variază între 2.500 și 10.000 de lei pentru fiecare televiziune sau ziar.

  

Dan Diaconescu reclama că posturile de televiziune şi presa scrisă şi online au diseminat în spaţiul public informaţii nepublice/confidenţiale din dosarul în care este cercetat de Parchetul Judecătoriei Constanţa, respectiv imagini cu victimele minore, stenograme, interceptări, fragmente din declaraţii.

„Reclamantul a devenit subiectul unei virulente campanii de presă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Sorin Grindeanu: Geoană poate fi un candidat redutabil care să câştige alegerile/ PSD va candida singur în 2024, la toate alegerile

Redacția

Un eurodeputat USR acuză modul în s-a stabilit lista pentru europarlamentare: „Un demers contrar statutului. Locurile 1-5 au fost impuse”

Redacția

Justin Trudeau, nevoit să își extindă cu două zile șederea în India

Redacția
Încarcă...